Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konewka 1990

Mąż rzucił palenie ja nie potrafię

Polecane posty

Witam mój mąż od nowego roku nie pali ,ja palę nadal nie potrafię z tym zerwać ,czuję sie z tego powodu okropnie ciągle myslę o tym jaka jestem beznadziejna ,ze zamiast mu pomóc i rzucic razem z nim nadal palę ,ciągle się tym zadręczam ,jest mi bardzo żle czuję się jak śmiec....

Gość gość
Etam nie przejmuj się , przyjdzie moment że też rzucasz. Ja rzucam za parę tygodni wracam i też mnie to dręczy. Mogę Tobie doradzić kup sobie Tabexs plus silna wola i będzie łatwiej:-) pozdrawiam głowa do góry.

Gość gość
Ja z mężem nie byliśmy w stanie rzucić mimo ze próbowaliśmy różnych tabletek, plastrów, gum. Zawsze kończyło się prędzej czy później porażka. W końcu zdecydowaliśmy się na e papierosy. I byl to w naszym wypadku strzał w 10. Wychodzi dużo taniej niz za papierosy, nie ma rozdrażnienia bo zaspokaja się głód nikotynowy ale nie ma tego smrodu i tych wszystkich toksycznych związków które powstają podczas palenia zwykłych papierosów.

Gość gość
E papierosy działają bo dają palaczowi namiastkę palenia. Z czasem można zmniejszać moc liquidu aż do 0.

gdyby to było takie proste podobno żeby rzucic trzeba chciec a ja z jednej stron chcę a z drugiej boję sie wszystkiego ,tego ze mi się nie uda a moze nawet bardziej tego ze mi się uda ,lubię palic ,nie wyobrażam sobie życia bez fajek a jednocześnie mam tego tak bardzo dosyc ze nie mogę przestac o tym myslec, mąż stwierdził ze jak zmądrzeje to rzuce sama i on nie bedzie mnie zmuszał ,woli zebym paliła i byla szczera niz mam mówić ze nie palę i palic po kątach ,ale mimo tego żle mi z tym wszystkim

Gość gość
Od nowego roku ja też nie palę. Pomogły mi tabletki, których wzięłam zaledwie 7 i nie ciągnie mnie do fajek. Czuje się super. Lepiej mi się oddycha. Zaoszczedzilam około 100-już!!! Dasz rade:) mąż dał to Ty nie dasz?

Gość gość
A co myślisz o e papierosach? Próbowałaś kiedys? Ja tez nie byłam przekonana na poczatku a teraz jestem zadowolona. I powiem Ci ze zwykle fajki mi śmierdzą i nie smakują.

tez myslałam o e papierosie ale boje się ze jak ja kupie sobie e papierosa to mąż tez bedzie go palił bo ostatno wspomiał ze chociaz takiego by sobie zapalił ,a ja nie chciałabym zeby jego wysiłek poszedł na marne ,bo meczyl sie bez fajek okrutnie nie moze spac ciagle budzi sie wystraszony cięzko mu oddychac ,teraz juz troche lepiej i niechciała bym aby jego cięzka praca poszła na marne

Gość gość
polecam ksiazke ALLEN CAR jak skutecznie rzycic palenie pomaga odrazu jak przeczytasz. skuteczna

Gość Moerenea
Ja tam zdecydowanie polecam e-papierosy. Dostarczasz mózgowi nikotynę, od której jesteś uzależniona, ale się nie trujesz tak bardzo i nie śmierdzisz. Jest o wiele taniej i można zmniejszać ilość nikotyny w liquidach. Ja tak, bez większych problemów, po roku używania zestawu Tabaque, rzuciłam fajki :)

Gość gość
e-papieros to tez wielkie gowno. Ja palilem 60 lat. 3 lata temu poddalem sie zabiegowi biorezonansem i nie pale i nie pluje. Radze sprobowac. Ja robilem to w Olsztynie i jest podobny zabieg w Ilawie.

Gość gość
Zabieg antynikotynowy: przebieg Przed przystąpieniem do zabiegu należy zapalić papierosa, który następnie zostaje umieszczony w elektrodzie kubkowej zintegrowanej z aparatem Bicom. Osoba poddawana terapii podłączana jest również do urządzenia za pomocą elektrody. Następnie po włączeniu odpowiedniego programu, w organizmie zachodzi reakcja mająca na celu wygaszenie głodu nikotynowego, który powinien ustąpić w przeciągu 2 - 12 godzin. Gdyby jednak głód nikotynowy pojawiał się w dniu terapii, absolutnie nie wolno wprowadzać nikotyny do organizmu, ponieważ osłabi to znacznie efekt terapii i może spowodować niepożądane reakcje, na przykład. biegunkę, wymioty. Nie zaleca się stosowania środków wspomagających zawierających nikotynę (gumy, plastry). Rzeczą bardzo istotną dla palaczy jest fakt, że nie ma znaczenia staż palenia i ilość wypalonych papierosów. W ciągu najbliższych dni pozostaje opanowanie odruchowego sięgania po papierosa, w czym niewątpliwie pomaga uczciwe wyzbycie się papierosów z bezpośredniego otoczenia. Jednym z ciekawszych doświadczeń jakie obserwujemy jest brak potrzeby zapalenia nawet w towarzystwie palących. Bierne palenie nie stanowi zagrożenia, lecz pierwszy aktywnie wypalony papieros w przyszłości - choć nie smakuje, powoduje „wpisanie” głodu na nowo. Najczęściej równa się to z powrotem do nałogu. W tej sytuacji należy zabieg powtórzyć. Druga funkcja jaka zachodzi w organizmie, to detoksykacja, innymi słowy oczyszczanie organizmu z toksyn. Proces ich usuwania zachodzi przez skórę, nerki i jelita. W ciągu kilkunastu godzin po zabiegu należy wypić od 1,5 do 2 litów wody, aby ułatwić proces ich wydalania. Po zabiegu obserwuje się wzmożone pragnienie, niekiedy zwiększoną senność i potliwość. Zalecane są również częstsze kąpiele. Prosimy pamiętać, że bez odrobiny woli rzucenia palenia, nawet najlepsze metody nie odniosą oczekiwanego efektu. CENNIK Zabieg antynikotynowy (15 min.) - 100 zł. Zabieg wyciszający (15 min.) - 100 zł. (Masaż na łóżku nefrytowym GRATIS)