Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana ruchów dziecka w 29 tygodniu.

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy, bardzo prosze zebyscie podzielily sie ze mna swoimi doswiadczeniami. Jestem w 29 tygodniu ciazy, do tego momentu ruchy mojego dziecka byly bardzo intensywne, czulam silne kopniaki glownie w pod zebrami i w bokach. kilka dni temu cos sie zmienilo i bardzo mnie to martwi. Ciagle odczuwam ruchy dziecka, ale sa jakby przytlumione i duzo delikatniejsze, rzadsze. mam uczucie jakby dziecko bylo "glebiej":) Oczywiscie w pierwszej kolejnosci usilowalam skontaktowac sie z izba przyjec, ale uslyszalam, ze skoro ruchy sa mimo,ze slabsze, to wszystko ok i zeby nie przyjezdzac. mieszkam w uk i odchodze od zmyslow, wymyslajac co moglo tak oslabic ruchy mojego dziecka, prosze o rade!

Gość gość
dziecko zmieniło pozycję i stąd słabiej odczuwasz ruchy

Gość gość
Czasem jak sie zmniejszy ilosc wod plodowych to ruchy dziecka tez slabna, ja bym mimo wszystko pojechala na izbe przyjesc. Oby to byla tylko zmiana pozyci dziecka

Gość gość
wyciek wód jest zauważalny

Gość gość
Ja tez tak mam. Jestem w 28tc i tez czuje ruchy takie jakby przytłumione. Położna tez mi tłumaczyła ze dziecko obruciło sie nogami do środka i stąd takie ruchy. I ze jesli nadal jest ich conajmniej 10 dziennie to sie nie przejmować. Ogolnie jak sie martwisz to powiedz ze nie czujesz ruchów w ogole i jedz na ktg. Muszą ci zrobic. Tez jestem w uk i jest to moja druga ciaza tutaj.

Gość gość
Czy lozysko na przedniej scianie moze w jakis sposob tlumic ruchy dziecka?

Gość gość
Oczywiście ze tak. Przez łożysko na przedniej ścianie pierwiastki czuja ruchy nawet około 25 tygodnia. Pamiętaj ze dziecko rośnie i te ruchy nie będą z dnia na dzień coraz mocniejsze tylko coraz wyrazniejsze może być je już widać na skórze ale mogą być nieco przytlumione. W razie wu jak się martwisz zrób usg ale raVEj wszystko jest ok

Gość gość
Pewnie że tak. Łożysko na przedniej ścianie działa jak poduszka. Ale mowie ci zadzwoń do położnej i powiedz ze dziecko sie nie rusza od kilku godzin i ona cie umówi (a raczej powinna) tego samego dnia do szpitala na ktg. Wtedy przestaniesz sie martwić. Ja akurat kupiłam sobie baby dopler i jak mała za długo sie nie rusza to sorawdzam czy serduszko bije i sie trochę uspokajam :) Powodzenia.

Gość gość
Dziekuje Wam bardzo, za wszystkie odpowiedzi!