Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Indikla

Soki Soki Chcę Soki Pić ;)

Polecane posty

Cześć wam dziewczyny. Ostatnio z moim lubym postanowiliśmy dodać do naszej diety świeże soki. Co o tym sądzicie? Znacie jakieś fajne przepisy? Szukamy też jakiegoś sprzętu do robienia ich bo nie wszystko da się wycisnąć ręcznie ale jakoś nie możemy zdecydować... Co jest lepsze wyciskarka czy sokowirówka?

Gość gość
Tłuczek do mięsa... wyciśnie wszystko nawet te najbardziej prywatne tajemni...eee... zaraz... to nie ten temat :P Wyciskarki są lepsze od sokowirówek chyba że wolisz wodosok podgrzewany bez witamin ale i bez wiórków. :P

Gość gość
Taj jak pisze mój przedmówca. Masz różnicę w jakości i wartości takich soków. Wszelkie składniki, estry, witaminy i nawet błonnok odpadają przy sokowirówkach. Po prostu się spalają w temperaturze i ulegają degradacji. Wyciskarka wolnoobrotowa zapewni ci że nie stracisz tego wszystkiego (przynajmniej nie w wyniku procesu produkcji) a takie soki będą ładniejsze, smaczniejsze, gęstsze i o wiele bardziej pożywne.

Gość gość
Piertolnelo cie??? Czy jesteś zjarany?

Gość gość
Kuvingsa nie polecam. Miałam kiedyś i mnie krew zalewała jak się zacinał co chwilę. Oddałam do sklepu gdzie kupowałam i gość za dopłatą różnicy ceny dał mi Huroma HH2G. Teraz przynajmniej nie mam aż takich problemów. Zdarzy się czasem że się przytnie jak naładuje za dużo na raz ale to sporadyczne przypadki.

Nie bój się Neptyk. Żółty żółwik nic ci nie zrobi :P A ten Hurom to dobra firma? Skąd mogę go wziąć?

Gość gość
Potraktuj to jako inwestycję na przyszłość. Lepsze to niż pić sklepowe i masz pewność że świeże, zdrowe i wiesz jak wyglądała produkcja ;) Moje też wypij ;)

Gość gość
Dokładnie wyciskarka wolnoobrotowa jest najlepsza na rynku, skusiłam się na markę Hurom, która jest twórcą w ogóle tej technologii ;)

Gość Salammy
Hurom możesz zamówić u oficjalnego dystrybutora na puregreen.pl

Gość gość
Ja stawiam na naturalne soki i takie napoje bioaktywne z owoców noni - www.nonibioactive.pl Natura i zdrowie są w nich na pierwszym miejscu!

Gość gość
Ja stawiam na naturalne soki i takie napoje bioaktywne z owoców noni - www.nonibioactive.pl Natura i zdrowie są w nich na pierwszym miejscu!

Gość Gośka8512
Ja planuję zakup wyciskarki: http://www.wyciskarki.eu . Czytałam o cudownych właściwościach soków i koniecznie chcę spróbować. Są książki z fajnymi przepisami na soki o różnym działaniu :)

Gość Tymoteusz1
O tak! Świeże, wyciskane soki to coś, co każdy powinien pić każdego dnia. Dzięki temu będziecie zdrowsi i poczujecie się dużo lepiej. Ja sam codziennie staram się wyciskać sobie soki z różnych owoców i czuję się dzięki temu naprawdę dobrze. W https://www.morele.net/agd/kuchnia-i-gotowanie/wyciskarki-do-cytrusow-295/ znajdziecie wyciskarki do cytrusów, z których najbardziej opłaca się skorzystać. Na pewno wybierzecie taką, która spełni Wasze oczekiwania :)

ja na przykład nie mam sokowirówki ale za to kupuję soki gotowe Nuja. są smaczne, bogate w witaminy i dzięki nim np wtedy kiedy jestem głodna mogę po nie sięgnać!