Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reforma PiS siedmiolatki do szkol

Polecane posty

Gość gość

Oznacza zwolnienie 200 nauczycieli w samym Wroclawiu. Nie rozumiem ludzi ktorzy tak pozno wysylaja dzieci do szkol. Masakra. Jakies niedorozwiniete. Moj bratanek ma 5 lat i plynnie czyta i pisze

Gość gość
bardzo dobra ustawa jestem za

Gość gość
Jak mozna tak dlugo bachora w domu trzymac? Bedzie opoznione w rozwoju

Gość gość
A ty w jakim wieku poszlas do szkoly?

Gość gość
Mialam cztery lata. Moj ojciec byl mądrym czlowiekiem.

Gość gość
Też jestem za tą ustawą i za zniesieniem gimnazjów

Gość gość
A co cie to obchodzi, to indywidualna sprawa rodzicow

Gość gość
Odezwala sie glupia p***a, sama dzieci nie ma, a za wzor stawia bratanka, wypad idiotko

Gość gość
Jak to co mnie to obchodzi? Potem cale społeczeństwo jest niedorozwiniete i pasywne. W wieku pieciu lat bylam w pierwszej klasie. Najlepsze jest to,że pani psycholog stwierdzila że jestem opoziona w rozwoju i że powinnam iść do szkoły dwa lata później. Moj ojciec sie w****il i postapil na odwrot. Potem mi robiono testy iq i wyszło że mam prawidłową inteligencje. Radze nie słuchać glupich psycholozek

gość dziś Oznacza zwolnienie 200 nauczycieli w samym Wroclawiu. Nie rozumiem ludzi ktorzy tak pozno wysylaja dzieci do szkol. Masakra. Jakies niedorozwiniete. Moj bratanek ma 5 lat i plynnie czyta i pisze X Masz rację. Dzisiaj dzieci 6cio letnie są na zupełnie innym poziomie rozwoju, niż ich przygłupiaste matki.

Gość gość
Moj ojciec wyszedł z założenia,że skoro jestem opóźniona to będę powtarzać klasę. Nie powtarzałem ani razu.

autorka to debilka 1/ a chuj mnie obchodzą zwolnienia naczycieli, to są tylko ludzie pracy, nikt im nie zabrania znaleźć normalnej roboty 2/Jak mozna tak dlugo bachora w domu trzymac? Bedzie opoznione w rozwoju - Ciebie w takim razie chyba nawet na podwórko nie wypuszczali 3./ Potem cale społeczeństwo jest niedorozwiniete i pasywne. - właśnie przez reżimową szkołę, odpadzie:O k****, nie wierzę w ten temat

Gość gość
brawo PiS mimo,że nie jestem za nimi

nie no nie mogę nadal. choruję na ten temat, jest zbyt głupio bezczelny na prowokację. zalega mi na tygrysiej wątrobie szczególnie to :"Oznacza zwolnienie 200 nauczycieli w samym Wroclawiu." JA PIERDOLĘ, nie można czegoś zmienić, bo trzeba będzie zwolnić jakichś ludzi. czy widział ktoś bardziej bolszewickie myślenie?

Gość gość
Broke, szkoła jest reżimowa ale wtedy nie bylo innej alternatywy. Po drugie, jak sama widzisz spoleczenstwu pasuje szkolny reżim bo mają naturę pacholka. Gdyby im przeszkadzał anachroniczny program szkolny to by protestowali. A siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Jeszcze nie nauczyli się żyć w demokracji. Nie maja swiadomosci swoich praw i tego ze moga wyrażać sprzeciw. To że opowiadaja się za starym komunistycznym systemem swiadczy jak sa opoznieni mentalnie

Gdyby im przeszkadzał anachroniczny program szkolny to by protestowali. x szykuje się kolejny rak. bo przecież wcale nie było tak, że rodzice protestowali, a peło wypięło dupę na wymaganą ilość petycji. idź dawać raka gdzie indziej

Nie maja swiadomosci swoich praw i tego ze moga wyrażać sprzeciw. To że opowiadaja się za starym komunistycznym systemem swiadczy jak sa opoznieni mentalnie x ktoś się odnajduje w tym gąszczu sprzeczności? społeczeństwo jest pasywne przed przymus edukacyjny,ale lubi to, więc żeby nie było pasywne, trzeba zorganizować przymus?

Gość gość
Tak Broken, twoje, niewyżyta pseudodziewico bez dziecka. x Autorko, to nie reforma, to uchylenie w ustawie obowiązku posyłania dzieci w wieku 6 lat do szkoły. I pewnie na tym pozostanie, aby rodzic zrobił z edukacją swojego dziecka co chce, bo ciekawe co Pis zrobi z obowiązkiem przedszkolnym w wieku 5 lat. Powrót 6latków do przedszkoli automatycznie zabierze 5latkom, a raczej 3-4latkom miejsce w przedszkolach. Skutkiem będzie większe bezrobocie matek małych dzieci, bo idąc do pracy wydadzą całą wypłatę na opiekunki.

Gość gość
Autorze swoje dzieci jak chcesz poślij w wieku dwóch lat,korporacje będą je miały czas przez więcej lat doić!

I pewnie na tym pozostanie, aby rodzic zrobił z edukacją swojego dziecka co chce, bo ciekawe co Pis zrobi z obowiązkiem przedszkolnym w wieku 5 lat. Powrót 6latków do przedszkoli automatycznie zabierze 5latkom, a raczej 3-4latkom miejsce w przedszkolach. Skutkiem będzie większe bezrobocie matek małych dzieci, bo idąc do pracy wydadzą całą wypłatę na opiekunki. x rak nr 3:) rodzic nie może zrobić z edukacją WŁASNEGO dziecka co chce, a system ma ratować matki przed opiekunkami:):):)

Gość gość
Tak ogółem to Pis i jego elektorat nie mają wyobraźni przestrzennej i umiejętnośc***atrzenia trochę do przodu. Dla osiągnięcia władzy absolutnej obiecają wszystko. Coś zrealizują, ale skutki ich raczej mało obchodzą. To jeszcze większe świnie u koryta niż Po.

Gość gość
W ogóle denerwują mnie te sztuczne granice. Jak dziecko samo chce się uczyć w wieku pieciu lat,.to dlaczego go na siłę trzymac w domu. A rodzice jak to rodzice, bezmyslnie dostosuja sie do wiekszosci bo dziecko sąsiadki ma sześć lat i siedzi w domu na nocniku

i jeszcze coś, wyłączają komuniści osoby bezdzietne z obradowania, tak jakby wolność człowieka do wychowywania dziecka jak chce (prawo naturalne) było uzależnione od opinii o tym innych ludzi, którzy już w takiej sytuacji byli:)

A rodzice jak to rodzice, bezmyslnie dostosuja sie do wiekszosci bo dziecko sąsiadki ma sześć lat i siedzi w domu na nocniku x masz rację, rodzice w ogóle nie znają swojego dziecka i to skandal, że nie pozwalają systemowi LEPIEJ go wychować:)

Gość gość
. A rodzice jak to rodzice, x wchodzili ci do wanny?:D

Gość gość
brokeninside87 dziś rak nr 3usmiech.gif rodzic nie może zrobić z edukacją WŁASNEGO dziecka co chce, a system ma ratować matki przed opiekunkamiusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif x Co ty pier/dolisz? Jak system uratuje matki przed opiekunkami, kiedy nie ma miejsca w przedszkolach? Jest coś takiego jak obowiązek przedszkolny 5latka, więc wszystkie 5latki chodzą o przedszkoli. A jak wszystkie 5latki chodzą do przedszkoli, to nie ma miejsca dla 6latków. Robiąc miejsce dla 6latków, bo one muszą mieć zaliczoną zerówkę, tak jak było przed reformą, brakuje miejsca dla tych najmłodszych dzieci. Dla 6latka w szkole wynajmiesz opiekunkę na mniejszą ilość godzin niż dla 3-4 latka siedzącego w domu. Myślisz dokładnie jak każdy pisowiec, bez wyobraźni ślepo powtarzając i wierząc we wszystko co powiedzą. Wszystko było w miarę z przedszkolami, dopóki 5latki mogły siedzieć w domach, bo wtedy było miejsce dla 3-4latków. Tu jest problem, ale ty będziesz sobie sama oczy mydlić.

Gość gość
zal mi cie moja siora nauczycilka przedszkolanka juz jest na emerytuzea ja k***a do 65 jak pracy niema ,koniec przywilejow ! do roboty by sie szlo hej ho hej o