Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka ma 28 miesięcy i dalej karmie piersia

Polecane posty

Gość gość
Ja tu juz pisalam o mojej znajomej,ktora karmi jeszcze juz prawie trzy latke.Maz odstawiony do salonu,ona spi z corkami,zero seksu oczywiscie.I wiecie,co ona mi powiedziala?Ze ona nie ma potrzeby seksu,bo jej jest dobrze jak karmi dziecko,a ono raczka dotyka jej drugiej piersi.I jej to sprawia wieksza przyjemnosc niz seks z mezem.I nadal uwazacie,ze to jest normalne?Wy robicie to dla siebie a nie dla dzieci.Zaloze sie,ze w wiekszosci takich przypadkow,maz jest w odstawce.Krzywdzicie te dzieci.Kazda normalna matka potrafi swoja milosc podzuelic na dzieci i meza,potrafi ustalic granice.Dla mnie to jest chore.

Gość wifigdańsk
i jeszcze ten wątek kogoś boli o rety. ciekawe co kto ma do tego jak kto karmi, z kim spi? to nasza sprawa i nasza decyzja,prawa nie łamiemy , wiec po co jeszcze tu wrzucac anonimowo swoje żale? jakby to miało cokolowiek zmienić :)

Gość gość
Jest chyba jasne, że mm zastępuje kp. Podajecie jakieś sztuczne mieszanki do 3 lat zamiast naturalnego pokarmu?? Jeśli kp nie jest juz dziecku potrzebne, to po co dajecie mm, czyli zastępstwo? Wniosek jest logiczny bez nawet opinii WHO, że do 3 r.z powinno się karmić piersia, choćby po to, żeby nie dziecko nie musialo jesc proszku.

Gość gość
wifigdańsk dziś i jeszcze ten wątek kogoś boli o rety. ciekawe co kto ma do tego jak kto karmi, z kim spi? to nasza sprawa i nasza decyzja,prawa nie łamiemy , wiec po co jeszcze tu wrzucac anonimowo swoje żale? jakby to miało cokolowiek zmienić usmiech.gif xxx molestowanie dzieci nigdy nie powinno bys sprawa indywidualna

Gość gość
Zgłosiłaś koleżankę do opieki społecznej lub na policję? Nie? To się odczep od normalnych ludzi, którzy karmią i nie mają z tego przyjemności seksualnej. A najlepiej sama idź do psychologa, bo masz ewidentnie problem z tym, że ktoś karmił dłużej niż ty.

Gość gość
Oprócz zdrowia fizycznego jest również zdrowie psychicznie. I o to nie dbasz. Dla mnie to dziwne przystawiać do piersi przedszkolaka Nie widzę w tym ani jednego plusa dla dziecka, chyba że dla matki.

Gość gość
gość dziś Zgłosiłaś koleżankę do opieki społecznej lub na policję? Nie? To się odczep od normalnych ludzi, którzy karmią i nie mają z tego przyjemności seksualnej. A najlepiej sama idź do psychologa, bo masz ewidentnie problem z tym, że ktoś karmił dłużej niż ty. xxx widze, że dotknęły cię te słowa czyżbyś tez miała coś na sumieniu?

Gość gość
Nie rozumiem też po co wracać do średniowiecza i prehistorii. Czasy się zmieniają, jest dużo lepsza jakość życia. Zdrowych nawyków również trzeba uczyć. 3-4 latek za dużo rozumie żeby go karmić piersią jak noworodka.

Gość gość
Nawiedzona baba pisze do drugiej normalnej-zazdroscisz bo ja kp ponad rok a konkretniej dwulatka...Kobieto ty serio masz swoj swiat i omamy..Nie kumasz ze to sie nie miesci w schemacie zazdrosci, to sie wlasciwie w zadnym schemacie nie miesci..Zazdroscic mozna wiglu rzeczy zle kurde nie kp i do tego duzego dziecka...To rodzi kontrastowo inne emocje i skoharzenia takie jak obrzydzenie i zniesmaczenie ze robisz cos nieodpowiedniego rozumiesz? To ze cos takiego potrafisz sklecic swiadczy o twoim lekkim oblakaniu..Gdyby mi ktos kazal kp ponad roczne dziecko czulabym sie niemoralnie,taka brudna,robizca dziecku SWOJEMU krzywde,nie wspominajac o zwyklym poczuciu wstydu.A ty z zazdroscia.Naprawde to nie jest zzbawne a smitne.Strach pomyslec co ty w czterech scisn ch z dzieckiem robisz albo z czym sie obnosisz... I zaznaczam ze nie ja jestem autorka wpisu gdzie w odp.piszesz ze tamta ci zazdrosci.Twoje myslenie jest tak irracjobalne ze nie moglzm tego przemyslec. Spoko w czterech scianach kp az ci sie dziecko do osiemnastki odstawi tylko blagxm nie wmawiaj ze to cool fajne slbo litosci ze ci inne kobiety zazdroszcza...Moze idz do pracy ,poczyraj,zacznin jakas podyplomowke albo pewnie studia,badz uzyteczna i przydatna swojemu dziecku w innym wymiarze - po prostu jako normalny czlowiek,nie nawiedzona baba wciskajaca mu swoja piers(dwulatkowi!!)

Gość gość
pisze w pospiechu z telefonu- przepraszam za liczne literowki

Gość gość
Nie, nie podaje ZAMIAST piersi mm-piers skonczylam dawać po roku a mm moje dziecko w ustach nie miało nigdy. Mm nie jest konieczne. Nie trzeba rezygnować z piersi na rzecz sztucznego pokarmu.

Gość gość
A to ze na opakowaniu piszą ze do któregoś tam roku zycia nie oznacza ze trzeba tak robić-oni chcą zarobić jak najwiecej na naiwności ludzkiej. Kiedys nie było takiej medycyny i dostępu do pożywienia to ludzie moze i karmili kilkulatki-wyjścia nie było. Teraz masz pełno sklepów i przychodnie na kazdym osiedlu ale u was dalej jest średniowiecze.

Gość gość
a wiecie ze kiedys ludzie chodzili pieszo wszędzie???? i mieszkali w lepiankach??? spróbujcie skoro takie umiłowanie do pierwotnych czasów macie....

Gość gość
Jak się tak można życiowo ograniczać karmiąc tak duże dziecko. Trzeba mieć nieźle w głowie narąbane żeby cyca wywalać przy kilkuletnim dziecku i wpychać do ust. I ja naprawdę nie widzę czego tu zazdrościć?? Niezły trójkącik- w dzień dzieciak ssie pierś w nocy mąż...

Gość gość
Wam od tego dlugie karmienia mozg wyssało . Macie obsesje na tle kp a prawa taka ,ze w przyszłości dzieci malo obchodzi jak byly karmione . Karmienie cyckiem przedszkolaka jest obleśne i nie wiem jak mozna tak uzależniać sie od dziecka .

Gość gość
Myślę , że to czas najwyższy by się przestawić tzn odstawić od piersi. Może to być szok dla dziecka jak i fizyczny tak i psychiczny. Mogą wystąpić zaparcia , wzdęcia kolki ect. Wiem co mówię , moje dziecko miało to samo ..musiałam przez pierwszy tydzień odstawienia podawać diocopeg by jelita się unormowały.

Gość gość
Czas najwyższy juz dawno był... Moja znajoma płacze bo dziecko jest dalej na piersi (2letbie) i w dzien je z nich co godzine! W nocy tak samo! Spi juz z dzieciakiem! A je np 2 ziarna słonecznika oprócz tego-no głupota jej mnie poraza....

Gość Mama Eryczka
Witam wszystkich, powiem Wam, ze sama bylam zdania, ze karmienie 2 letniego dziecka jest co najmniej dziwne- do czasu kiedy nie urodziłam własnego dziecka... Zaloze sie że wypowiadają sie tu osoby które dzieci nie maja, gdyby mialy mnie pisalyby takich glupot typu- to zboczone, to obrzydliwe... Obrzydliwe są Wasze myśli, dziecko nie wie co to seks i w najmniejszym,stopniu nie postrzega tak matki. Dziecko przy cycusiu czerpie poczucie bezpieczeństwa... Wkurza mnie, ze obrażacie kobiety które poświęcają sie dla swoich dzieci a wy tu jeszcze piszecie ze to lenie, gdybyście raz poczuly bol naderwanych sutków to by sie wam odechciało takich głupot pisac... Za miesiąc mój mlody skonczy 2 latka, chcialabym go odstawić ale dla tego, ze malutko je innych pokarmów i licze ze po odstawieniu zacznie cos wcinać :( nie przejmujcie sie karmiące mamy takimi glupimi komentarzami, ktoś kto nie ma dzieci nie powinien sie wypowiadac....

Gość gość
niesmaczne- co najmniej Mysle ze 1procent populacji robi cos tak odrazajacego.To nie wynika z troski mamtki o dziecko ale ich chorych pobudek.Jak slysze o czyms takim mam mdlosci.Kp noworodka jest super ale rocznego dziecka wzwyz-nie do zaakceptowaniaDac ssac sutki swojemu duzemu dziecku.Na forum czytalam kiedys wpisy ze one czuja przyjemnosc ale staraja sie to wyprzec ale to silniejsze. Rzygac mi sie zachcialo