Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zrobienie takiego tatara jest dobrym pomysłem?

Polecane posty

Gość gość

Bo nigdy nie robiłam. Mam zamiar: isc do sklepu i tam kupić ok 200 g udźca wołowego i od razu tam zmielic ( nie mam wprawy w krojeniu miesa), potem dodac do tego oliwy z oliwek, soli , pieprzu, wymieszac dokłanie, potem posiekac konserwowe ogórki, celulę,zółtko na środek i jesc Tak robiła moja koleżanka, to dobry przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dość dobry, chociaż tatar lepszy byłby z polędwicy wołowej zamiast udźca, ale udziec też da radę. Ja do mięsa daję jeszcze troszkę sosu sojowego. Z dodatków to obok standardowej cebulki i ogórka na talerz daję posiekane pieczarki konserwowe. Do tego ciemny chleb i seta wódki i nic więcej nie trzeba ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×