Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina90

Jakie mleko

Polecane posty

Gość Alina90

Karmię dziecko od początku bebilonem pronutra ale zaczął mieć problemy z kupkami . Kupiliśmy bebilon profutura i przez jakiś czas problem zniknął pózniej znowu się zaczęło lekarz polecił bebilon comfort ale to już wgl była tragedia . Mieszaliśmy comfort z futurą i mały się normalnie załatwiał bez problemu .A teraz tkwimy w tym samym miejscu . Obecnie jesteśmy na bebiko pół fermentowanym . Jakie mleko polecacie żeby problem zniknął ?

Gość gość
ja używałam enfamilu 1, potem przeszłam na hipp combiotic 2 (teraz jest jeszcze seria bio_ i syn nie ma żadnych problemów z brzuszkiem

Gość Migea
Oprócz zmiany mleka czy w czasie poszukiwań odpowiedniego, bo to trudno powiedziec co danemu dziecku bedzie odpowiadac, a raczej małemu brzuszkowi. Wiec oprócz mleka możesz mu czasowo wprowadzic probiotyki, np probiotyk Latopic, unormuje i bedzie wspomagał prace brzuszka.

Gość gość
U nas zaparcia byly jednym z objawow nietolerancji mm. PrzesLo po bebilonie pepti. Skonczyl sie refluks i minely zaparcia.

Gość gość
Ja podawałam mleko gerber

Gość gość
My podawalismy bebilon dla niemowlat ze sklonnosciami do kolek i zaparc. Bylo okej.

Gość gość
A co sądzicie o mleku babydream z Rossmana

Gość gość
Nie wiem. Ale nie dalabym. Bebiko u nas bylo tragedia to ten babydream bylby pewnie masakra!

Gość eRzecznikHumana
Po pierwsze trzeba pamiętać, że częsta zmiana mleka nie służy maluchowi. Co do mieszanek to Humana HA1 czy HA2 są hipoalergiczne gdzie rozdrabniane są białka mleka co znacznie redukuje wszelkie alergie i problemy u naszych dzieci. Jednak trzeba pamiętać, że konieczne jest zgłosić pediatrze wszelkie problemy i wtedy podejmować decyzje co dalej.

Gość gość
ENFAMIL najlepsze mleko

Gość gość
Mój syn miał identycznie po Bebilonie. Przeszliśmy na Hipp Combiotic. Jak ręką odjął.

Gość mamager1
U Nas zaparcia po mlekach to była katorga... Musiałam często podawać dicopeg junior aż z mleka w końcu zrezygnowałam. Nie wiem czemu moje dziecko aż tak tego nie tolerowało , ważne że nie mam już takich problemów.

Gość eRzecznikHumana
Całkowite wyeliminowanie mleka to nienajlepszy pomysł u dzieci. W końcu dostarcza potrzebnego wapnia i wielu innych składników. Jeśli dziecko ma problemy warto spróbować herbatki z kopru włoskiego, anyżku i rumianku np Humany. Można też jak wspomniałam wcześniej spróbować zmiany mleka na HA. W wielu przypadkach to naprawdę pomaga.

Gość gość
U Nas tez były zaparcia po mleku , bóle brzucha nocami , płacz. Źle wspominam tamten czas. Brała córa dicopeg junior przez ponad tydzień to po tym dopiero jakoś przyjeły jelita to mleko. Widocznie nie były na prawidłowych torach.

Gość gość
Babydream nie jest zły, to mleko produkowane przez HIPPa. Ja dawałam synowi Humanę, potem przez jakiś czas Babydream właśnie, ale ponieważ w tamtym okresie były non stop braki w zaopatrzeniu w moim Rossmanie, przerzuciliśmy się na HIPP Combiotic.

Gość gość
Mleko od Gerbera (widuję tylko w sieci Biedronka) też jest ok.

Gość NowAla
Moja córa na Humanie nie miała żadnych problemów z brzuszkiem. Później były słoiczki też tej formy i wprowadzanie nowych produktów też gładko poszło.

Gość gość
Nam lekarz polecił Enfamil, podobno najbardziej zbliżony składem do mleka matki. Cenowo też nie wychodzi najgorzej, w Melissie płacę około 46 zł za opakowanie 800 g.

Moja mała najlepiej reagowała na Bebilon z pronutra. Każde dziecko jest inne więc trzeba szukać najlepszego dla naszego maleństwa. dla zainteresowanych Bebilonem to w dobrej cenie ma Apteka-Melissa.pl