Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co fajnego i niebanalnego na obiad z piersi z kurczaka?

Polecane posty

Gość gość

Co Wy robicie z takiego mięska? Wiem, że w necie milion przepisów, ale zależy mi na czymś sprawdzonym i smacznym ;) Najlepiej tak, aby 2.5 latka też mogła to zjeść :D

Gość gość
roladki z pomidorami i bazylią/szpinakiem i mozarellą, mogą być pieczone, mogą być gotowane

Gość gość
wejdź sobie na blog gotuj skutecznie. Bardzo często korzystam z tych inspiracji i są to dania proste i nieskomplikowane, ale smaczne! :)

Gość gość
piers z kurczaka z pieczarkami i kabaczkami z piekarnika

Gość gość
ja radzilabym wyciac takie "kieszonki" napakowac do srodka fety, suszonych pomidorkow i szpinaku i zapiec w piekarniku :)

Gość gość
Pierś marynujesz w oliwie, czosnku i ziołach, ukladasz na blaszkę, na to plastry mozzarelli i pomidorki koktajlowe. Pieczesz około 45 minut. Szybkie i pyszne.

Gość gość
2 małe lub jedna duża pierś kurczaka pokrojone w drobną kostkę ok. 15-20 dkg sera żółtego startego na dużych oczach tarki 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej jajko sól i pieprz wszystko wymieszać i smazyć jak kotlety, są pyszne i dzieci je uwielbiają

Gość gość
Kurczaka pokroić w paseczki, podsmażyć, dorzucić pokrojona w półplasterki cukinie i marchewki. Gdy wszystko będzie gotowe dodać kukurydzę, ugotowany ryż i przyprawić przyprawą do kuchni chińskiej lub arabskiej (kamis ma pyszną). Pierś pokroić w kostkę, dodać pokrojonego w talarki pora i poddusić. Doprawić majerankiem i dodać trochę jogurtu, śmietany lub mleka skondensowanego. Pyszne z kaszą gryczaną.