Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie we wróżki, tarota, astrologów?

Polecane posty

Gość gość

Chodzicie z ciekawości? Korzystałyście kiedyś, coś Wam się sprawdziło? Ja ostatnio miałam spotkanie z astrologiem, podobno znanym i szanowanym w moim mieście (nie jakiś świr, normalny, poważny człowiek po 50tce). No i powiedział mi parę rzeczy, o których nikt inny nie miał prawa wiedzieć (nawet mój mąż, dotyczące przeszłości, bardzo, naprawdę bardzo konkretne i ściśle sprecyzowane). Ale powiedział także, że przewidziana jest dla mnie tylko dwójka dzieci (dokładnie tyle mam) i że niestety, ale oboje umrą przedwcześnie, tzn że to ja je pochowam. Zmroziło mnie i powiem szczerze, że nie może mi to wyjść z głowy. Oczywiście tłumaczę sobie, żeby się tym nie przejmować ale to trudne.

Gość gość
Ja nie wierzyłam, aż z ciekawości sama zaczęłam się tym interesować, na zasadzie przetestowania. I byłam w ciężkim szoku, bo sprawdza mi się wszystko co sama sobie i innym wywróżę. Chociaż robię to w pełnej konspiracji i nikt nawet mnie nie podejrzewa o takie rzeczy. Sprawdza mi się tarot, numerologia i wróżenie ze zdjęcia.

Gość gość
I jeszcze jedno: żaden szanujący się astrolog nie powiedziałby Ci o śmierci dzieci, nawet gdyby wyraźnie to zobaczył. To skreśla go w moich oczach jako wiarygodnego. Może jest po prostu doskonałym manipulatorem, który wiele potrafi wyczytać o Tobie z Twoich reakcji niewerbalnych, lub odczytać pomiędzy wierszami.

Gość gość
No i wlasnie dlatego mnie nigdy nie ciagnelo do wrozek itp. Moja kuzynka kiedys byla. Fakt ze ta kobieta z kart tez powiedziala jej rzeczy z przeszlosci o ktorych nikt poza nia nie wiedzial. Przepowiedziala ze bedzie mieszkac daleko od domu i wyjdzie za obcokrajowca (rzeczywiscie wyszla za Wlocha i mieszka w Rzymie). Ale... tak sobie mysle...czy taklie przepowiednie nie determinuja jakos naszych wyborow? Tak na przykladzie kuzynki- miala faceta Polaka, pozniej pojechala do Wloch poznala tamtego i zostala z nim. Ale moze gdyby nie uslyszala tej przepowiedni bylaby szczesliwa w Polsce (bo we wloszech nie jest). Niewiadomo... wlasnie dlatego ja mimo ciekawosci trzymam sie od wrozek z daleka.

Gość gość
prawdziwy wróż nie powie o śmierci, jeszcze tak makabrycznej jak śmierć dzieci, Jesuuuu

Gość gość
kurcze, jakby mi ktos powiedzial cos takiego o moim dziecku to chyba przez miesiac bym do siebie nie doszla...

Gość gość
super-kraj pełen katolików a tu takie kwiatki......

Gość gość
To nie astrolog... Tak sie nie mowi, wiec przestań o tym myślec bo zwariujesz;p a zeby pójść inna droga to zacznij starać soe o 3 dziecko i wróżba bedzie nieprawdziwa

Gość sorcière gość
Sama jestem wróżka i jasnowidzem i czasem widzę taka przyszłość smutną. ..jest zawsze dylemat czy powiedzieć ale jak widzę ze klient nie jest gotowy na prawdę to milcze

Gość Gracjela39
Ja tak w ogóle zastanawiam się, jak się zachować, kiedy usłyszymy coś przykrego, chociażby korzystając z wiadomości, jakie usłyszymy po postawieniu tarota np. w http://wrozka.tv/horoskop/horoskop-dzienny . Sądzicie, że podświadomie staramy się czegoś uniknąć, albo wręcz przeciwnie dążyć do tego, aby przepowiedziane nam wydarzenia naprawdę się wydarzyły.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Raz poszłam, z ciekawości. Do ogólnie znanej i chwalonej. Powiedziała mi takie rzeczy których nie mogła "wyczytać" z mojego zachowania czy wyglądu, detale dotyczące naszej sytuacji rodzinnej, wyciągnęła że tak powiem trupa z szafy i powiedziała co z nim zrobić. To nie było nic z czym obcy człowiek może ot tak strzelić i trafić. Trochę mnie to zdziwiło, bo podchodziłam raczej sceptycznie i potraktowałam to jako ciekawostkę, egzotykę, po prostu chciałam sprawdzić. A polecała mi ją koleżanka, która usłyszała od niej zupełnie nieprawdopodobną informację i kiedy po paru dniach to się spełniło, nabrała pełnego przekonania. Odnośnie przyszłości wróżka mówiła też rzeczy w które bardzo trudno mi uwierzyć, ale czekam i dalej jestem ciekawa czy się spełnią. Nie ma stawki, prosi o datek według uznania, jeśli już ktoś zapyta o cenę. Ale inna sprawa że jest masa oszustów i naciągaczy.

Gość gość
nie nie i jeszcze raz nie bzdury na kolkach

Gość gość
Nie!!!to grzech!!!