Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy czy pracujecie w domu?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą niespełna dwuletniego chłopca. Nie mam możliwości pójścia do pracy ponieważ nie mam z kim zostawić synka. Bardzo chciałabym dorobić, szukałam pracy tzw " chałupnictwo". Niestety poszukiwania takiego rodzaju pracy konicza się niczym. Z tak moje pytanie czy, któraś mama wykonuje taka prace i czy ma może jakieś kontakty lub wie coś o takich zajęciach?

Gość gość
A może masz jakieś zdolności plastyczne, manualne? Kilka moich koleżanek z talentem właśnie plastycznym rysują obrazki dla dzieci, stworzyły bloga i teraz te obrazy sprzedają - bardzo dobrze im idzie:)

Gość gość
A czy próbowałaś w drugą stronę? tzn czy napisalaś ogłoszenie, że jesteś gotowa na pracę w domu; chałupnictwo, przepisywanie materiałów itd? Może w te stronę będzie łatwiej?

Gość gość
Niestety, nie mam żadnego talentu plastycznego ani wyobraźni do takich rzeczy. Kiedyś jako dziecko składało się długopisy lub tym podobne teraz nic niemoge znaleźć.

Gość gość
Tak pisałam, od miesiąca nic. Chodź ogłoszenie odświeżam.

Gość gość
weź dziecko pod opieke

Gość gość
Naprawdę próbowałam wszystkiego, pisałam ogłoszenia, szukała, pytałam znajomych i nic, bardzo potrzebuje dodatkowego zajęcia dlatego pytam tu. Bo już niewiem gdzie szukac

Gość gość
Szczerze nie myślałam o tym. Dać ogłoszenie, że mogę zająć się dzieckiem?

Gość gość
Tak, wiele osób poszukuje opiekunek. Masz swoje dziecko, wiec masz doswiadczenie w tej kwestii.

Gość gość
Spróbuję dam ogłoszenie i zobaczymy. A jeśli ma ktoś jakieś propozycje to proszę pisać.

Gość gość
Ja piszę teksty, bo to mi świetnie idzie.

Gość gość
15.58 mi też świetnie idą takie rzeczy, jestem po polonistyce. Mogłabyś napisać coś więcej? Jak się na to załapałaś?

Gość gość
Jak nie masz z kim zostawić? A nianka, żłobek? Może bedziesz musiała wydać, no ale zostanie ci cos z wypłaty. Moja siostra siedzi w domu juz 5 lat z dzieckiem, nie szuka mu opieki, tłumaczy się tym, że nic jej z wypłaty nie zostanie jak weźmie nianke. Profesjonalna niania owszem ceni sie, ale z takim dużym dzieckiem to juz moze studentka zostać ktora chce sobie dorobić i dużo nie weźmie. Ehhh lenistwo

Gość gość
Autorko, pamiętaj, że jak wystawiasz ogłoszenie odnosnie opiekunki to napisz o sobie prawdę, ale spróbuj zaciekawić tym ogłoszeniem. Sprawdź czy nie ma żadnych błędów. Napisz co lubisz robić, jak wychowujesz itd. Gdy szukam niańki to zwraca się uwagę na takie drobnostki.

Gość gość
Najbliższy żłobek jest oddalony o ponad 20 km, myślałam o pszeczkolu ale te w okolicy są od 4 lat. I to jest jakaś masakra mieszkając na wsi nie ma się łatwego dostępu do takich rzecz.

Gość gość
W ogłoszeniach pisze tylko prawdę.

Gość gość
"Tak pisałam, od miesiąca nic. Chodź ogłoszenie odświeżam." To jest napisane przez absolwentkę polonistyki? :D

Gość gość
To ja jestem absolwentką polonistyki, a nie autorka. Przeciez nie napisałabym"pszeczkolu"....

Gość gość
Mam problem z pisownia od zawsze, niestety tak już mam i nie ma na to rady ale to nieznaczny, że jestem głupia.

Gość gość
Jak to nic się nie da zrobic??? Siedzisz w domu to możesz się chyba doedukowac? .... Czy nie możesz? Naucz się chociażby PODSTAW poprawnej pisowni, to ci się w życiu przyda... A przynajmniej nie będzie wstydu.

Moja znajoma jak urodziła dziecko to siedząc w domu napisała książkę, ma taki fajny lekki styl, ale ciągle boi się iść z tym do jakiegoś wydawnictwa. Może nie każdy umie pisać i lubi i nie jest to teoretycznie żaden zarobek, bo nie wiadomo jak to się sprzeda, ale jeśli wśród mam są jakieś pisarki, to wykorzystujcie to, że jesteście w domu i możecie pisać ;)

Gość gość
Dlatego też napisałam, że przed publikacją ogloszenia warto sprawdzić (albo niech ktoś sprawdzi) czy ogloszenie jest napisane bezbłędnie.

Gość gość
Malować nie umiesz. Ousac nie umiesz. Myśleć nie umiesz. To pozostaje ci idiotko siedzenie w domu z dzieciakiem. No jeszcze d**y możesz dać za kasę. Do tego nie potrzeba żadnego talentu.

Gość gość
Domyslilam się już w szkole miała problemy ( dlatego wszystkie prace wcześniej były sprawdzane) chodziłam do różnych specjalistów i nic. Przeplalalam sporo czasu próbując się nauczyć naprawdę się staralam.

Gość gość
Przed urodzeniem dziecka pracowałam cały czas. Nawet jak chodziłam do szkoły pracowałam w weekendy po skończeniu szkoły pracowałam na cały etat i dalej dorabialam w weekendy. Wiec nie mów mi, że do niczego się nienadaje. A Ty to tak wszystko potrafisz, we wszystkim jesteś świetna.

Gość drzewoczereśniowe
Możesz szyć pościel dla dzieci, takie komplety z maskotkami i zasłonkami, albo ozdabiać drewniane rzeczy metodą decoupage, do tego nie trzeba wielkiego talentu. gość (17:15) Jesteś OBRZYDLIWY BABOZWIERZ :D

Gość gość
Drzewoczeresniowe no ale to tak wygląda :) Autorka skończyła polonistykę i pisze pszeczkole :) moje dziecko w przedszkolu jest i by już zauważyło błąd ;) A tak na serio to pościel fajny pomysł ale autorka zapewne szyć nie umie. ludzie nie wysilajcie się bo to dupa wołowa i na każdy pomysł będzie mówiła ze ona nie umie. No to jak nic nie umie to nic nie robi. Są ludzie co na własne życzenie nic nie robią i szukają pracy tak aby jej nie znaleźć :)

Gość gość
Dziękuję coś o tej metodzie słyszałam. Poczytam więcej na ten temat.

Gość gość
I tu się mylisz, umiem szyć. A polonistyke skończył, któryś gość a nie ja.

Gość gość
Autorko nie przejmuj się komentarzami niektórych gości:/ dobrze, że szukasz!