Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkubiny pytanie w kwestii formalnej...

Polecane posty

Gość gość

A propo innego topiku. Jak rozwiazalyscie kwestie nazwiska? Dziecko nosi wasze, konkubenta czy i wasze i konkubenta? Jesli konkubenta to czy macie jakies niewygodne sytuacje np. W urzedach? Czy nie czujecie sie dziwnie ze dziecko i partner nazywaja sie tak samo a wy inaczej?czy te starsze dzieci o to nie dopytuja?ciekawi mnie to.

Gość gość
To będzie moje pierwsze dziecko i będzie nosiło nazwisko ojca.

Gość gość
Dzieci noszą dwuczłonowe nazwiska

Gość gość
I nie czujesz sie dziwnie ze oni beda sie nazywac tak samo-a jednak inaczej niz Ty?

Gość gość
dziecko nosi nazwisko ojca,w ogole mi to nie przeszkadza,bierzemy slub za pół roku i zamierzam zostawić swoje nazwisko,a w urzedach już sie nikt nie dziwi w końcu mamy 21 wiek a ja nie mieszkam w psinie dolnym ;)

Gość gość
ja jestem po ślubie ale zostałam przy swoim nazwisku :) dzieci mają nazwisko ojca i nie czuję się z tym dziwnie ani nie mam żadnych dziwnych sytuacji w urzędach. jedynie raz jak wracaliśmy z wakacji na jednym z zagranicznych lotnisk (Ameryka poludniowa)dość uważnie sprawdzali paszporty. ale jak się okazało ze maz i córki mają to samo nazwisko to wyluzowali. starsza ma 9 lat i nigdy nie pytała czemu mam inne nazwisko.