Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmowa o prace scenka sprzedażowa

Polecane posty

Gość gość

Mam jutro rozmowe o prace w jednym z banków wiem ,że są tam przeprowadzane scenki sprzedażowe,i jedna z nich jest sprzedanie komputera stacjonarnego osobie ,która przyniosła laptopa na gwarancje.Prosze powiedzcie mi jak mam taka osobe przekonać? jak mam poprowadzić taką scenkę ? jezeli ktos mial podobne doswiadczenia prosze o rady

Gość gość
pomoze ktoś? bardzo proszę

Gość gość
Czasem nawet najbardziej abstrakcyjne pomysły są dobre: 1. zawsze jest w tym samym miejscu, bez obaw, że zapomnimy gdzie go zostawiliśmy :) 2. zawsze jest naładowany, ile razy zdarzyła się sytuacja, że coś oglądamy i nagle nam się laptop wyłącza, bo bateria jest rozładowana - a kto pamięta, gdzie ostatnio zostawił baterię? :) 3. można stworzyć sobie biuro miejsce pracy - na biurku ustawić ulubione przedmioty, dekoracje To tak na szybko, jak coś wymyślę to dam znać, a Ty masz już jakieś pomysly? Może też kogoś zainspirujesz do kolejnych pomysłów:)

Gość gość
Stosuj też język korzyści. Czy wiesz coś na ten temat? jak zamienić cechę w język korzyści? jakich zwrotów używać?

Gość gość
gość dziś U mnie by nie przeszło. Laptop spełnia wszystkie te warunki, które opisałaś. Jest jak stacjonarny. Dodatkowym plusem jest za to fakt, że łatwiej go zabrać w podróż.

Gość gość
Gośc 15:38 - zaproponuj coś od siebie. Ja uważam, że pomysł ze "zgubieniem" laptopa i baterii jest całkiem dobry. Wiadomo, że laptopa zabierasz w podróż i większość rzeczy przemawia na jego korzyść, ale wlasnie o to w tej sytuacji chodzi, że jest trudna i sprawdzana jest reakacja i umiejętność wybrnięcia z sytuacji. Może akurat trafić na rekrutera, który pociągnie temat np. "oo, ma pani rację, moje dzieci zawsze odkladają gdzies baterie, a później nie można jej znaleźć itd..."/

Gość gość
Dla przykładu i jako ciekawostkę podam, gdy byłam kiedyś na rozmowie rekrutacyjnej miałam sprzedać długopis. Oczywiście wiadomo do czego on sluży, opisywałam jego zalety i praktyczną użyteczność, ale to dla rekrutera było ciągle mało. Powiedziałam coś w tym stylu "ten dlugopis ma ciekawą funkcję, ponieważ może służyć jako mieszadło do napoju". A rekruter "to mnie zaciekawiło, bo w naszym biurze zawsze mało łyżeczek i nie wiadomo jak kawę zamieszać" :) Mój kolega miał kiedyś za zadanie sprzedać eskimosowi lodówkę :)

Gość gość
dziękuję wam bardzo za podpowiedzi bardzo się stresuję jutrzejszą rozmową i wszystkie pomysły pogineły :( słuchajcie na stronie tego banku wypowiadały się osoby że zdarzyła im się scenka osoby przychodzącej do biura podróży chcącej wykupić wycieczkę za granicą a miała wyjść z wycieczką krajową.Masakra takie scenki człowiek cały w stresie.Jak ktoś ma jeszcze pomysły lub zna podobne scenki prosze piszcie dla mnie każdy pomysł jest na wagę złota

Gość gość
Dziewczyno! Nie stresuj się! (Wiem, łatwo powiedzieć) Ważne, aby podczas takich rozmów myśleć kreatywnie, niestandardowo i jakoś wybrnąć z sytuacji. Pamiętaj, nie ma złych pomysłów! Jeżeli masz jakieś obawy to pisz śmiało,postaram się pomóc. A lubię właśnie takie "zadania" :)

Gość gość
Scenka z wycieczką - bezpieczniej niż za granicą (terroryści itd) - w razie jakiejś nieprzewidzianej sytuacji (np choroba, awaria w domu itd) łatwiejszy i szybszy powrót do domu - można zwiedzić dane miejsce z biurem podróży, a następnie za rok, tam powrócić już samemu i znać zabytki - tańsza wycieczka - dogadanie się w każdym miejscu, brak barier językowych - brak poczucia, że nas może ktoś nie zrozumieć - "dofinansowanie" lokalnych i krajowych przedsiębiorców - partiotyzm społeczny - nie trzeba się szczepić tyle wymyśliłam, może się przydać :)

Gość gość
było jeszcze takie pytanie co byś zrobiła w ostatni dzień rozliczenia planu sprzedażowego gdyby nie był on wykonany jak najlepiej odpowiedzieć na takie pytanie?i jeszcze jedno to jak stworzyć kampanie reklamową restauracji fast food dla emerytów? to jest moim zdaniem ciężkie bo który emeryt jada w fast foodzie ? :) zdawałam egzamin ze sprzedaży i poszło mi bardzo dobrze a teraz jak mineło tyle lat bardzo się stresuje że nie podołam postawionym zadaniom

Gość gość
W scenkach sprzedazowych trzeba najpierw zapytac klienta o to czego potrzebuj*** potem przedstzwiac arguments

Gość gość
Postaraj się napisać o emerytach, trzy rzeczy - zobaczymy czy mnie przekonasz :) To tym bardziej, jeżeli masz wiedzę to chwilę pomyśl, skup się:) potraktuj to jako rozgrzewkę przed jutrem, czekam na odpowiedzi :)

Gość gość
tak wiem tylko kurcze jak rozegrac ten początek mianowicie przychodzi klientka i oddaje mi laptop na reklamacje jak jej przetłumaczyć że ma kupić komputer stacjonarny skoro ona nic nie płaci za naprawe bo to przeciez jest w ramach reklamacji

Gość gość
To przedstaw to tak, że awarię laptopa, którą zgłasza klient nie podlega reklamacji, ponieważ widać uszkodzenie laptopa, które było wywołane pod wplywem upadku/uderzenia (np widać wgniecenia, rysy, które są charakterystyczne dla takich zdarzeń). Powiedz, że reklamacja nie uwzględnia takich napraw. Jeżeli klient jest zainteresowany to możesz przyjąć laptopa do serwisu, ale będzie to naprawa płatna. Osobiście uważasz, że naprawa możesz przewyższyć obecną wartość laptopa i warto rozważyć zakup nowego komputera. Tak się składa, że masz teraz bardzo ciekawą promocję, że oddając stary komputer, klient może kupić nowy komputer stacjonarny z ceną promocyjną obniżoną o 20%, dzięki czemu klient zaoszczędzi. A komputer stacjonarny jest .... i tu przedstawiasz korzyści komputera. ja tak bym podeszła do tematu :)

Gość gość
Więc tak jeżeli chodzi o kampanię dla emerytów Nasza restauracja przeznaczona jest dla wszystkich osób ceniących sobie zdrowie,ponieważ nasze posiłki wykonujemy z najlepszych produktów jak i warzyw od zaprzyjaznionych rolników.W naszych produktach nie ma sztucznych barwników i polepszaczy smaku liczy się naturalność i prostota. 2.dla osób powyżej 60 roku życia posiadamy stała zniżkę na śniadania obiady kolację -40% 3. sam decydujesz co chcesz aby znalazło się na twoim talerzu ( własna kompozycja składników) Nasze dania wykonywane są na bieżąco dzięki czemu oszczędzasz swoje zdrowie miedzy innymi wątrąbę, która poprzez podgrzewane i przetwarzane potrawy jest najbardziej obciążona. Organizujemy wieczorki ,zjazdy klasowe,imprezy okolicznosciowe z obsługą na profesjonalnym poziomie. przy organizacji imprez zapewniamy orkiestrę z muzyką państwa pokolenia.

Gość gość
Dobrze Ci poszło o tych emerytach! To jest dobry kierunek! :)

Gość gość
Dzięki za słowa otuchy ale i tak się stresuję bo nigdy nic nie wiadomo na co mogę trafić.Tak jak ktoś tu wcześniej pisał sprzedaż lodówki eskimosowi :) dużo mi pomogłyscie naprawde jak ktoś ma jakieś doswiadczenia w takich rozmowach bardzo bym prosiła o jakies wskazówki czego jeszcze mogę się spodziewać na takim spotkaniu

Gość gość
ja bym zaczęła nawijkę właśnie o psuciu się. No widzi pani drobne stłuczenie i laptop do naprawy, trzeba czekac na naprawę a może klawiatura a może pad nie działa a widzi pani najlepszy jest komputer stacjonarny. nie ma ryzyka upadku, wymienia się poszczególne elementy np gdy awarii ulegnie klawiaturka to za małe pieniązki wymieniamy od razu kupując nową.

Gość gość
Takie często spotykane, sprzedaż: - długopisu - różdżki czarownicy - kredytu osobie, która ma oszczędności - wycieczki krajowej, osobie która nastawiona była na wakacje zagraniczne - wybranie jednego produktu bankowego i zaproponowanie go klientowi

Gość gość
Eskimos jak.zmarznie bedzie mogl wejsc do lodowki i sie ogrzac. O ile.ma prad