Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość Aniala
uwielbiam ubranka dziecięce:) przesadzam z kupowaniem córce ale nigdy nie mogę się oprzeć - jedyny sposób to nie chodzić po sklepach:) także ja bym się baardzo cieszyła jakby babcia nakupowała:D i bym miała radochę z oglądania:P

Gość ola684
ja to musze mezowi przypominac zeby sie z dzidziusiem przywital... a w sobote to parodia westernu u nas. maz chcial posluchac czy male plywa ... i taki zachwycony ze tak mocno slychac ze az sie podnosi ucho. ja tez zadowolona, chociaz nic nie czuje. okazalo sie ze ucho mial na mojej kosci ktora z oddychaniem sie podnosila ... padlam. kosc pomylic z dzidziusiem. no coz ...

Gość Aniala
musisz kupić większy nie ma wyjścia:P ja mam bardzo małe piersi:( teraz trochę napuchły ale i tak są małe pewnie po ciąży będą jeszcze mniejsze niż były:( dlaczego nie jestem z tych co piersi rosną o kilka rozmiarów:D

Gość Aniala
Ola uśmiałam się:D

Gość k25i
Aniala jakbym mogla sie z nim zamienic to chyba w ciązy bym chodzila a na poród oddala jemu, niech się męczy. Moja mama powiedziala, ze robi ze mnie kaleke bo np przynosi mi sniadanie do lożka i zmywa gary czy cos. Jak to moja mama twierdzi ona wszystko musiala sama rabic. Tylko ze jak wstawalam sama po sniadanie to pol dnia wymiotowalam potem. A tak to zjem odpoczne i juz. To puerwsze dziecko to moze boi sie on tak samo jak ja

Gość Aniala
nie robi z Ciebie kaleki:) miło, że tak dba tylko chwalić Go za to:) troszczy się i to jest wspaniałe

Gość Day and night
U mnie też nie wiem co się stało z mężem,ostatnio sam z siebie podciagnal mi koszulkę i zaczął dawać buziaka brzuchowi i go głaskać,z Wiki tak nie było... Fajne uczucie ;-)

wrocilam. Piekna i odmlodzona :P ;-) Jesli chodzi o basen, to ginekolog powiedziala, ze to w sumie najlepszy ruch...tylko chyba faktycznie w pl to za bardzo nie zwracaja uwagi na ciagle czyszczenie i inne wazne sprawy. U mnie baseny sa czyste, codziennie sa pobierane probki do labolatorium (niedawno chodzilam 2 razy w tygm z rana i zawsze widzialam pana pobierajacego probki). Tutaj to nie ma mozliwosci, by basen byl zasyfialy..wystarczy jedna kontrola i basen moga zamykac ;-) k25, kurcze ja nie pamietam jak to bylo z glukoza... ale pamietam, ze sie dalo wypic..Wazne jest pozytywne nastawienie, mysl caly czas ze pijesz pyszny sok albo koktajl.. ;-) witaj nowa mamusiu :) U mnie brzuszka jescze nie widac , ale to dopiero poczatek 4 miesiaca (w pierwszej ciazy pokazal sie jakos w polowie 5 miesiaca). u mnie widac tylko tluszczyk... :P

Gość mamusiauroczegoOlusia
haha " widać tylko tłuszczyk" :) rozbawiłaś mnie ;) nie szkodzi! zejdzie po ciąży! :P

Gość mamusiauroczegoOlusia
I_can a pierwsze dzieciątko w jakim wieku?:)

Gość milka2710
Ja dziewczyny juz nie wiem w co mam sie ubierać.. spodnie ciasne. Byłam nawet kupć specjalne ciążowe spodnie ale za duze byly..;/ Zazdroszczę i podziwiam dziewczyny co w zaawansowanej ciąży mieszczą się w jeansy. A ja dopiero koniec 16 tygodnia :O. Dzisiaj robiłam mega porządki no i sie doigrałam kręgosłup mnie tak teraz boli, że masakra. W którym tygodniu dowiedziałyście się o płci dziecka? Zastanawiam się bo nie mam żadnych typowo ciążowych zachcianek, jedyne cera mi się poprawiła i słodyczę mogę wcinać. Nie wiemy na co obstawiać :D

milka ja musialam sobie kupic spodnie..o rozmiar wieksze..bo moje "stare" sie nie dopinaja... W pierwszej ciazy dowiedzialam sie juz bodajze w 11 (albo 12) tygodniu. A teraz moje dziecie lezy bokiem..i nie chce sie pokazac. Mam nadzieje, ze 10 maja pokaze co ma miedzy nozkami, ale mam przeczucie, ze bedzie chlopak :)

Gość milka2710
Też mam jakoś w głowie chłopaka tyle, że ciagnie do słodyczy heh a z tego co czytałam jak na słodycze to dziewczynka. Ale cera mi się poprawiła.. Wazne zeby zdrowe :D ale wiadomo czlowiek ciekawy ;) a spodnie rozmiar większy to w tylku i za duzy..;/ ogólnie mam taka budowę ze cięzko mi cokolwiek kupić. Piersi duże ramiona wąskie i chude i dupa większa heh ;) normalnie ciezko bylo a co to bedzie teraz..;/ W którym tygodniu dziewczyny wasze brzuszki się juz tak jakby zaokrągliły? Mój jest wiekszy ale wyglada jakbym przytyła a nie ciąza ;)

Gość k25i
Ja jestem w 19 tc i mi tak niedawno wyskoczyl kuleczka mala, wczesniej to nic zupelnie a spodnie nadal dobre ale guzik mnie gniecie od początku ciazy, szczególnie wieczorami. Ja kupilam bawelniane spodnie ciązowe super wygodne, tak milutko i dwie bluzki mam jedną mi mama kupila a jedną mąż, on to taką z dzidziusiem na brzuchu. I tesciowa mi kupila getry ciązowe ale dopiero teraz przywiezie. Tesciowa dostala od kogos dwie pary dzinsów ciazowych i jakies tuniki i sukoenke ale rozmiar 34tuniki i 36 reszta. No mnie sie nie przyda. Narazie tego nie przywozi. Pytalam czy tutaj jest jakas drobniutka mama?

Gość k25i
Milka ja sie dowiedzialam tydzien temu jaka plec ale na polówkowym bedzie pewniej, bo dzidziusia:) miala pępowinke miedzy nózkami. Pochodzilam dzis troche boli mnie ten brzuch u dolu, ciezko mi, tak jakos nie dobrze. Wykupilam ten prenatal duo +classic w jednym opakowaniu to bylo, nie wiem czy to ma tak byc, cena ja za witaninki na 30dni to spora 57zl.

Gość karola8912
Miłego dnia :-D

Gość Aniala
Dziękujemy i wzajemnie:) mi o płci powiedział na badaniu w 12+5 bardzo dobry sprzęt itp. ale i tak nie mówił na 100% Ale mnie gardło boli Dziewczyny:( a już byłam dwa razy chora tak, że kończyło się na antybiotyku. Płukam szałwią, jem czosnek i chyba idę zaraz po prenalen do apteki

Gość Aniala
moje witaminy mama dha premium 60 sztuk kosztują ok 59zł ale też wystarczają na miesiąc bo trzeba dwie brać

Gość ola684
Aniala - wspolczuje choroby, najgorzej ze to powtorka, moze poprzednie nie wyleczone? tabletki strasznie drogie, ale to teraz nie tylko dla nas, jak trzeba to trzeba i juz. a ja nie pamietam nic z glukoza, nic takiego nie pilam, no nie wiem... ale jem sledzie i tak mi smakuja ze chyba zabraknie :D

Gość laura_1988
zostawić was na kilka dni same to normalnie tyle teraz do czytania mam, że mogłabym książkę z tego napisać hehe :) w pierwszej ciąży o płci syna dowiedziałam się w 17 tygodniu jak lezałam w szpitalu na podtrzymaniu. Z córką w podobnym terminie. Teraz wizyta 05.05. to będę w 18 tygodniu więc mam nadzieję, ze już się dowiem co tam tak podskakuje na tym USG :) Z synem miałam zachcianki na nabiał, z córką na słodycze, za to teraz na poczatku miałam mięso-wstręt, słodyczy nie odmówię ale największe wzięcie mają mizerie i wogóle sałatki z ogórkiem i pomidorem...

Gość ola684
mi wogole nie przechodza przez gardlo slatki surowki, warzywa ... jakos dodaje do obiadu w gulaszu, bo tak same to nie da sie. slodyczy wogole mi sie nie chce, nie moge patzrec. czekolada lezy na polce od swiat i tak sobie lezy. jakbym nie czula glodu to chyab bym nic nie jadla. chociaz sledzik ...

Gość Ewna3096
Witajcie. gośćgoscAneczka wysłałam ci zaproszenie na fb;-)) jak zrobiłaś tą stronkę Ja byłam wczoraj na usg jamy brzusznej. Lekarz stwierdził że nie będzie mnie męczył gastroskopią ani antybiotykami , mam sie zgłosić po porodzie jak dalej mi brzuch będzie dolegał. Przepisał mi POLPRAZOL i powiem wam że dziś już takich dolegliwości nie mam. To jest głównie na zgagę. Jak przeczytam na jakim etapie jesteście to postaram się włączyć do dyskusji. Miłego dnia'

Gość Aniala
sądzę, że to kolejna infekcja bo córka ostatnio bardzo kichała, i miała stan podgorączkowy a ja ciągle z nią jestem, mam tylko nadzieję, że tym razem obejdzie się bez antybiotyku

Gość k25i
Bylam wczoraj u endokrynologa. Zrobil mi usg, osluchiwal, badal organoleptycznie, mierzyl cisnienie. Powiedzial ze najbardziej krytyczny okres ciazy mam juz za sobą wiec on by mi leków nie przepisywal (tego leku popularnego na tarczyce e cos tam, nie moge zapamietac nazwy), mówi ze tam gdzie pobieram krew juz mu sie zdarzylo ze wyniki byly zawyzone wiec teraz mam zrobic tsh w innej diagnostyce, oraz anty TPO i anty TG zeby sprawdzic czy nie wytworzyly sie jakies przeciwciala. Mam to zbadac NIE na czczo i najlepiej kolo poludnia. Zglosic sie do niego do 20maja. I zazywać preparat witaminowy z jodem. Mówil tez ze tarczyca w ciazy sie powieksza nawet do 30% a po ciazy wraca do normy. Lubie takich lekarzy co tak dokladnie tlumaczą i ciesze sie ze nie musze brac hormonów. Gdy chodzilam do niego przed ciązą to placilam 150zl a wczoraj powiedzial ze jestem jego pacjętnką to wizyta 100zl. Bałam sie isc a okazalo sie ze nie jest tak zle:) :) :)

Gość k25i
Co do zachcianek to na początku naprawde mialam teraz juz jest normalnie, uwielbiam salatki, szczególnie grecką, musze miec codziennie kopiec zieleniny. A na początku ciązy chcialo mi sie to czego nie jadalam zupy, barszcze:) moj mąz nie je i nie gotuje tego po prostu, mama mi przywozila:) wczoraj do lekarza pojechalam z mamą potem poszlysmy na ciacho z kawką oczywiscie late, troche mi bylo ciezko wieczorem pewnie po tym mleku. I ogromne ciacho Agatke, dopiero pod koniec poczulam ze jest strasznie slodkie, wcinalam jak opętana:) lubie piękne, obrzydliwie slodkie ciasta, torty w tej ciąży, bo wczesniej az tak slodkich nie lubilam ze dwa gryzki i przelknąc nie moglam a teraz sie rozplywam:) i zieleniana mi smakuje a pomidory malinowe moglabym jesc jak inni ludzie jablka:) na początku ciazy tez codziennie jadlam pomarancze. A i grzesze oczywiscie, czesto mi sie chce pepsi to sobie wypijam szklaneczke odgazowanej. Mięso mnoe malo interesuje ale jem codziennie. Smazonego nie jem bo na piczatku najbardziej wymiotowalam po smazonym. Rozpiszcie sie jeszcze o jedzeniu i zachciankach moze ktos mnie zainspiruje:)

Gość k25i
Ooooo mamy grilla mi sie chce!!!!! :)

Gość Hela_ela
Hej dziewczyny ! Kurcze nie zaglądałem tutaj przez dwa dni u mam tyle czytania do nadrobienia ! Super ze się tak nam temat rozrasta , ostatnio bardzo mnie podniosło na duchu ze przeżywać to samo co ja , np placzliwosc , popuszczanie podczas kochania :p i różne obawy. Dzisiaj miałam wizytę u położnej , niestety jeszcze nie udało się usłyszeć bicia serca maluszka ale było słychać kopniaczki i teraz już jestem.pewna ze to napinane w brzuchu które odczuwam to mała fasola się rozpycha;) Niestety też wyszło mi białko w moczu wiec musze czekać na wyniki z laboratorium i mam nadzieje ze obejdzie się bez antybiotykow tym razem. Ciśnienie mam niestety jeszcze niższe niż ostatnio i juz wiem ze to jest przyczyną mojego ciągłego bólu głowy cholerka, myślałam że może mam anemię ale krew mi wyszła świetna :/ mam nadzieje ze niedługo to się zmieni bo ciągle jestem taka zmęczona i aż mi głupio czasami bo tylko narzekam jak schorowana emerytka Hehe No a jeśli chodzi o brzuch to j juz mam całkiem pokaźny , w 1 ciąży miałam taki jakoś w 5 miesiącu chyba ale dzisiaj położna mówiła ze mam normalny rozmiar macicy i ten brzuch to pewnie dlatego ze mięsnie po 1 ciąży są rozciągnięte.. aż się boję co to będzie pod koniec ciąży , pewnie brzuch będę musiała przed sobą na taczce wozić haha

Gość Aniala
śliczny brzuszek:)