Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelnawyzwaniaiza

czy da sie schudnac

Polecane posty

Gość pelnawyzwaniaiza

Witam mam problem mam 160 wz I waze 72 kg (dosc duzo)chce scydnac do wagi 50 mam do dziewczyn pytanie jakie cwiczenia byly dobre zeby na udach scudnac a zeby nie byly zbite ? Obecnie ograniczam od slodyczy I biegam I na basen chodze czy to mi poloze by uzyskac swoja wymazona wage?

Gość gość
Bez diety moim zdaniem nie..wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie na kcal na necie i obniż je o jakieś 300 kcal. Do tego jedz regularnie. Jeśli chodzi o uda polecam przysiady :-) powodzenia

Gość gość
Da się. Wszystko się da. Moja mama ma tyle wzrostu i jeszcze rok temu ważyła 66 kg w tym roku już 5 z przodu. Nie to żeby się odchudzała ale jest bardzo aktywna. Raz w tygodniu gimnastyka dla seniorów, raz kijki i teraz jeszcze taniec doszedł. Oprócz tego wszędzie gdzie ja samochodem ona pieszo biega i oduczyła się jeść serniczka do kawy.

Najlepsze efekty dają ćwiczenia, kiedy trwają ponad 30 minut i są wykonywane co najmniej 3 razy w tygodniu. Jeżeli nie chcesz wyrobić sobie konkretnych mięśni, to najlepsze będą ćwiczenia aerobowe takie jak bieganie, pływanie, jazda na rowerze, nordic walking czy zajęcia fitness. Najlepiej kiedy ćwiczeniom towarzyszy zdrowa, zbilansowana dieta. Sporo wskazówek znajdziesz w moim artykule - http://www.dietetykmagda.pl/2015/12/08/odchudzaj-sie-skutecznie-i-madrze/