Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zjadły wczoraj Wasze 9,10 miesięczne maluchy?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko strasznie wybrzydza przy posiłkach. Już sama nie wiem co mam podawać. Napiszcie co jedzą Wasze niemowlaki w tym wieku. Dużo jeszcze piją z butelki mm? Bo u mnie niestety jest tak, że jak butlę wypije to obiadu nie ruszy. Butla oczywiście kilka godzin wcześniej. Zastanawiam się kiedy podajecie mm a kiedy zwykłe posiłki?

Gość gość
Wczoraj: Piers, kuskus razowy z bananem, 2 cienkie plasterki ananasa i kilka winogron bez skorki, zupa jarzynowa z mięsem, gotowane warzywa (kalafior, brokul, cukinia), jajecznice z cebulka, czosnkiem i szynka z kawałkiem razowca, piers i s nocy mm. Ma 10.5 miedisca. 74 cm, 10 kg. Dzisiaj - piers, kasze jaglana z gruszkai pokrojone owoce (jabłko,banan, sliwka). Po wstaniu dostanie rosol.

Gość gość
Dużo zjadł twoj brzdac

Gość gość
Przy tym wzroście to chyba dosc okragly dzidziek.

Gość gość
No właśnie nie, jest wręcz za szczupły. Bardzo umiesniony bo to ustne tornado. Faldek nie uswiadcxysz.

Gość gość
mój ma co prawda 11 mcy ale napisze rano mleko 210ml + łyżka kaszki do tego później dopiero obiad zupkę z mieskiem po 16 jakoś banan z kaszką na kolację mleko 210ml z kaszką w między czasie podjadał chrupki kukurydziane

Gość gość
mój 11 miesieczniak waży 9500 i ma 76cm

Gość gość
Moja ma nie cale 11 miesiecy i wczoraj zjadla na sniadanie parowki z szynki , jogurt naturalny , obiad akurat wczoraj miala swoj tzn kurczak warzywa jakie mam i duzo ziol ale zazwyczaj obiady jada takie jak my , potem przef drzemka mm okolo 180 , na kolacje albo kaszka albo jaglanka albo jakis owoc z kasza. I na noc mm. W dzien podjada chrupki jakies owoce typu jablko albomarchewke. Ibardzo duzo pije okolo 1.5l dziennie.

Gość gość
-rano mm 210, albo kaszka bez cukru (roznie bywa) -na 2 sniadanie albo jajecznice (w kapieli wodnej, nie smazona), albo kasze jaglana/ drobna jeczmienna z owocami, albo twarozek domowy z sokiem malinowym czy miodem, albo owsianke itp -na obiad gesta zupe z miesem, ryba, soczewica, warzywami, kaszami, ryzem, makaronem pelnoziarnistym - codziennie cos innego - na podwieczorek kasza z owocami, albo jakis mus owocowy, jogurt itp - przed snem 210 mm w ciagu dnia nic nie podjada, bo po co? pare razy dalam jej wafelek ryzowy Hippa, ale bez rewelacji. pije duzo, domowej roboty kompoty ze swiezych owocow bez cukru, albo wode z domowym sokiem malinowym, lub sama wode. zadnych kupnych sokow, chyba ze domowe, wyciskane ze swiezych owocow.