Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ktorym cyklu z clostilbegyt zaszłyscie w ciąże?

Polecane posty

Gość gość

Bo jestem teraz w drugim cyklu z clo i znów będzie duuupa. W pierwszym cyklu pęcherzyk urósł taki średni, szału nie było, no i nie pękł,p. W drugim cyklu urósł tez taki nie za wielki,małe lekarz przepisał pregnyl. Ale po pregnylu w 17 dc pęcherzyk nie pękł, byłam na usg w 19 dc i jest tam nadal 23mm, wiec pewnie z tego będzie torbiel. W sumie staramy sie juz 9 cykl i juz powoli mnie to dobija. W pierwsza ciąże zaszłam bez wspomagaczy 3 lata temu w szóstym lub piątym cyklu. Jak to u was wyglądało?

Gość gość
U mnie niestety wyglądało to tak, ze brałam clo przez 3 cykle i nie wyhodowałam ani jednego pęcherzyka :( W ciążę zaszłam po zakończeniu leczenia clo.

Gość gość
Lekarz zadecydował o zaprzestaniu brania leku czy sama zrezygnowalas? Słyszałam też właśnie o efekcie odbicia.

W dwie ciążę zaszłam w 1 cyklu starań a po poronieniu nie mam owulacji i już biore clo od sierpnia. U mnie rosną, pekają w tym miesiącu miałam nawet 2 pęcherzyki ale nie dochodzi albo do zapłodnienia albo do zagnieżdżenia. W tym cyklu biore duphaston że niby ma się lepiej zagnieździć...

Gość gość
Lekarka zadecydowała, że skoro nie reaguję na clo, to nie ma sensu dalej eksperymentować. Miałam przejść na gonadotropiny- po zrobieniu drożności jajowodów, ale nie dotarłam na badanie, bo okazało sie ze jestem w ciąży

Gość gość
No ja właśnie biorę clostilbegyt, estrofem i duphaston po owulacji. Anka-od sierpnia bierzesz tylko clo bez Duphastonu? A jak twoje endometrium po clostilbegycie przez tak długi czas? Podobno clo źle na nie wpływa. Ja miałam z tym problem.

Gość gość
ja zaszłam w pierwszym cyklu na clo w ciąże biochemiczną, natomist teraz nie mogę wychodować na nim pęcherzyka ( osiąga wielkość 15mm max) czyli nie załapuje się nawet na pregnyl czy inny zastrzyk

Gościu bylam na usg w poniedziałek i ginka powiedziala ze endometrium bardzo ładne. To jest mój pierwszy cykl z duphastonem po owulacji i 2 dniu brania dostalam plamienia ale czytalam ze niby normalne przy tym leku

Gość gość
Witam.Nam sie udało w pierwszym cyklu :-) narazie prawie 7 tydz ciazy

Gość gość
W 1.

Gość gość
W 4 cyklu. Brałam po 2 tabletki, zastrzyk na pęknięcie jajeczka, później duphaston. Moje szczęście teraz próbuje chwycić za telefon kiedy piszę, ma 3,5 miesiąca :-)

Gość gość
O pierwsze dziecko staralismy sie dwa lata. W koncu dzieki clo sie udalo. W druga ciaze wpadlismy. Wydaje mi sie, ze troche trzeba odpuscic psychicznie, wyluzowac :)