Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przewlekle chory

Manipulacje w L4

Polecane posty

Witam. Dostałem dzisiaj zwolnienie lekarskie od daty dzisiejszej na 5 dni. W pracy nie byłem 2 dni wcześniej niż pokrywa mi zwolnienie. Byłem pewien że Doktor będzie mogła mi wystawić zwolnienie na te 2 dni wstecz, ale chyba przejrzała mnie że symuluję.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Potrzebuje usprawiedliwienia na te 2 dni. Pamiętam jak kiedyś brałem zwolnienie i Doktor pomyliła się i wpisała złą datę, kiedy jej o tym powiedziałem po prostu przekreśliła złą datę, wpisała ołówkiem dobrą i przybiła pieczątką, aby potwierdzić że to jest jej korekta. Pomyślałem, że ja mógłbym przekreślić złą, wpisać dobrą datę i w jakiś sposób podrobić pieczątkę ( jeszcze nie wiem jak, ale będę nad tym główkował) Pieczątka nie nachodzi na żadne litery na zwolnieniu, może zeskanuje ją i spróbuje jakoś nadrukować na moje zwolnienie. Jeśli macie jakieś pomysły piszcie. Nie potrzebuje porad moralnych. Proszę o konkretne odpowiedzi. Przepraszam was że napisałem w dwóch częściach, ale nie wiem czemu całość uznawało mi jako spam.

Gość gość
następny y****y cwaniaczek wyłudzacz :o jak mnie tacy wk*****ają! nic z tego cwaniaczku. L4 ma 3 kopie; jedna jest u lekarza, jedna trafia do pracodawcy i jedna do zus-u. a jak cię złapią, (a stanie się tak na pewno jeśli sfałszujesz jedną kopię) to jeszcze odpowiedzialność karna oprócz zakwestionowanego l4

No mnie też wiele rzeczy w....a np to, że śpię po 4 godziny dziennie, bo pracuje 8h + 3 godziny dojazdów żeby pracować za w miarę godne pieniądze.

To jest Twój wybór, x podobnie jak oszustwo, które chcesz popełnić.

Gość gość
Ale kopia zwolnienia przeciez poszła do Zusu.

Autor chce koniecznie dostać 3 lata, za fałszowanie urzędowych dokumentów :P.