Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiolcia890

Ryanair bagaż podręczny kosmetyki "suche" pomocy!

Polecane posty

Gość Wiolcia890

Witam. Za 4 dni lecę Ryanairem do Anglii. Już wiem, że kosmetyki muszę mieć w przezroczystej folii, max litr i po 100ml. Mam natomiast pytanie co z "suchymi" kosmetykami typu: tampony, mydło, patyczki do uszu, chusteczki, maszynki itp. Czy mogę wszystko zapakować w drugą zwykła materiałowa kosmetyczke?

Gość Wiolcia890
Dodam, że lecę tylko z bagażem podręcznym. Czy któraś może mi poradzić? ♥

Gość gość
Na czars lotu potrzebujesz tych rzeczy w podrecznym ? Bo nie rozumiem pytania

Gość Wiolcia890
Lecę tylko z bagażem podręcznym ponieważ chcę zaoszczędzić na bagażu rejestrowanym. Mała torba i plecak mi stanowczo starcza. Lecę na kilka miesięcy i chciałbym zabrać jak najwięcej niezbędnych rzeczy.

Gość Wiolcia890
Nie wiem tylko jak mam zapakować takie rzeczy jak: tampony, patyczki do uszu, chusteczki, maszynki, mydło itd. Luzem czy muszę mieć kosmetyczke? Wszystkie płynne kosmetyki wkładam w przezroczysta torebeczke 20x20cm max 1 litr po 100ml. A co z kosmetykami "suchymi"?

Gość Wiolcia890
Czy ktoś pomoże?:(

Gość gość
Tampony itp. możesz sobie wieźć luzem w walizce, spakowane muszą być tylko płyny :)

Hej! Lecielismy tą linią na sylwestra i powiem szczerze,że to zależy od "kontrolera" na lotnisku. Ja miałam kosmetyki w płynie max do 100ml w przezroczystej torebce a "suche" w drugiej przezroczystej bo leciałam pierwszy raz więc zrobiłam to tak zapobiegawczo i darowałam sobie zabranie kosmetyczki. Moja koleżanka miała jedna kosmetyczkę i w GD nie bylo problemu. Jednak juz na innym lotnisku(w Warszawie) przy kontroli dostała "opierdziel" a później otrzymała od "kontrolera" porzezroczystą torebkę i musiała wszystko przepakować. Jeśli chcesz uniknąć niekomfortowych sytuacji to nie zaszkodzi zapakować w przeźroczyste torebki-w jedną płynne, w drugą suche. Pozdrawiam i miłego lotu;)

Gość Wiolcia890
Dziękuję bardzo:)