Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z fotelikiem pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Od kiedy Wasze niemowlaki jeździły już w foteliku nie w nosidełku? Jakiej firmy kupiłyście? Na co trzeba zwrócić uwagę? Jestem całkowicie zielona w temacie. Z góry dzięki

Gość gość
Zwróć uwagę na to żeby się rozkladal do pozycji leżącej bo takie maluszki jednak częstą zasypiaja. Zobacz w zakresie wagowym 9-18 lub 9-25 kg.

Gość gość
Zależy od dziecka. Generalnie fotelik jest za mały jak dziecku zaczyna wystawać głowa. Moje dzieci są drobne i w tym pierwszym foteliku jeździły do około roku. Ale jezeli dziecko już stabilnie siedzi i jest za duże to wtedy fotelik z kategorii 9-18 ( my używaliśmy Maxi Cosi priori z isofix) - ale to najlepiej sprawdzić w testach zderzeniowych i dopasować do swojego samochodu. Ze swojej strony też polecam foteliki odchylane do spania i montowane na isofix jeżeli macie w samochodzie.

Gość gość
Ja jestem zwolenniczką fotelików montowanych tyłem (tzw. RWF). Chodzi oczywiście o bezpieczeństwo. Polecam Ci poczytać na ten temat, tyle że to droga impreza.

Gość gość
nie taka droga, są na rynku foteliki w przystępnych cenach

Gość gość
dzięki za rady. a która firma?

Gość gość
jolie ok 1300, maxi cosi opal ok 900, z droższych maxi cosi 2 way pearl ok 2 tys, bo z bazą

Gość gość
Podpinam się pod temat, napiszcie do czego służy baza w foteliku

Gość gość
do tego, żeby się fotelik trzymał

Gość gość
ja mam cybex sirona. montowany tyłem i przodem na isofix i można obracać do boku, żeby wygodnie włożyć dziecko. jestem zadowolona. póki co mój syn jeździ tyłem.

Gość gość
Ja mam recoaro young sport 9-36 i woże w nim córkę od 9 miesiaca. Jest ok tylko gumowe nakładki na pasach troszeczke za sztywne są poza tym materiał ok , wygodnie dziecko siedzi.

Gość Marinta
Ja widziałam bogatą ofertę fotelików w http://www.smykoland.pl/foteliki-samochodowe.html . Myślę, że jeśli szukacie fotelików samochodowych dla swoich dzieci, to możecie przejrzeć sobie dostępną ofertę w tym sklepie.

Gość gość
Moje dziecko jeździ w foteliku od pierwszego miesiąca życia. Wybrałam fotelik od Maxi Cosi Cabriofix, ponieważ ma specjalną wkładkę dla noworodka i regulowane pasy bezpieczeństwa, a tapicerkę można zdjąć i po prostu wyprać. No i współpracuje z wózkiem Maxi Cosi Mura 4.