Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie maseczki sa dobre na zniszczone ręce

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić kiedy ma sie poniszczone ręce od szorstkich ścierek i mycia naczyń kiedy sa słuche i porysowane oprucz stosowania kremów .Znacie jakieś dobre maseczki domowe

Gość gość
Jak możesz i potrafisz to używaj gumowe rękawice. Na noc kiedy idziesz już spać, wsmaruj w dłonie sporo oleju kokosowego (organiczny), nadmiar oleku zetrzyj ręcznikiem papierowym 3 razy w tygodniu. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustych plam. Kiedy masz czas, np masz zamiar obejrzeć jakiś film to podgrzej na letnio olej z oliwek, natrzyj dłonie i owiń podgrzany w mikrofalówce ręcznik. Po filmie, wytrzyj nadmiar oliwki żeby nie było plam. Jeśli masz przebarwienia to wymieszaj letnią oliwę z oliwek z łyżeczką soku z cytryny i dodaj łyżkę maślanki (organicznej). Wymieszaj na lejącą papkę, posmaruj dłonie i załóż bawełniane rękawiczki a na nie załóż cienkie gumowe. Potem zmyj papkę letnią wodą, delikatnie wysusz dłonie papierem ręcznikowym. To są moje metody które stosuję wyłącznie na noc bo w dzień zawsze myję ręce i wszelkie kremy i d**erele się zmywają. Praca Syzyfowa.

Gość Srebrna
Ja lubię maseczkę drożdżową, wystarczy rozmieszać pół łyżeczki drożdży z odrobiną wody lub mleka, posmarować dłonie i poczekać aż zaschnie, potem zmyć wodą. Skóra rąk będzie nie do poznania. Zwykle kupuję paczuszkę drożdży, kroję na mniejsze kawałki i zamrażam.

Gość tramona
ja próbowałam domowych sposobów z miodem czy olejem kokosowym ale przy moich bardzo suchych dłoniach to zawsze było za mało niestety.. :/ polecam ci tę maskę z EcoLab http://www.topdrogeria.pl/dlonie_nogi_stopy/krem_maska_do_rak_bez_splukiwania,12700.html bardzo dobrze się u mnie sprawdza, jest na bazie oleju z awokado i to jest ten klucz do sukcesu bo odkąd ją stosuję to dłonie mam w o niebo lepszej kondycji! :)

Gość gość
Polecam olej kokosowy na noc pod bawełniane rękawiczki - działa cuda :)

Najlepiej duuużo kremu i bawełniane rękawiczki na noc, ewentualnie w drogerii sprawdź maseczki kosztują ok 2 zł i działają podobnie