Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Historie dla pokrzepienia serc dla starających się

Polecane posty

Gość gość

Opisujcie wasze historie starań o dziecko z jakim problem się zmagaliście, jak długo to trwało Dla osób które są załamane np. dla mnie :)

Gość gość
pierwsza ciąża- kilka miesięcy starań, a potem poronienie w 8 tyg, jak się potem okazało, przyczyna była niedomoga progesteronu, o której nie miałam pojęcia, a jak przed staraniami poszłam do gin po skierowanie na jakieś badania, to mi jedyni cytologię zrobiła druga ciąża- po poronieniu ponad 4 lata bezskutecznych starań, w tym czasie setki badań hormonalnych, monitoringi, clo, kilka razy badanie nasienia męża, u mnie hsg, laparoskopia, histeroskopia, wszystkie badania w idealnym porządku ( poza progesteronem, ale na to od owulacji brałam duphaston) i kiedy stanęliśmy pod ścianą z napisem "in vitro", okazało się że jestem w ciąży- zupełnie niespodziewanie,bo wtedy nie biegałam już do lekarza, odpuściłam wszystko bo byłam już strasznie zmęczona i po prostu się poddałam, syn ma 8 miesięcy i jest największym szczęściem jakie nas spotkało

Gość gość
super zakończenie ale to co przeszliście bardzo trudne ja tez jestem na etapie leczenia narazie bezskutecznego bo leki nie dzialaja aby wywołac owulacje

Gość Maaamaolka
4 lata starań, 2 torbiele endometrialne usunięte laparoskopowo, owulacja jak w zegarku, dobre nasienie, wszystkie badania wychodziły ok, 2 nieudane inseminacje i trzecia udana :) Synek ma 2,5 roku.:D Niestety z rodzeństwem nie wychodzi mimo 3 inseminacji, więc synek jest naszym cudem. Powodzenia

Gość gość
Dla mnie juz szczęście będzie jak będzie owulacja. Niewiem dlaczego jej nie ma dlaczego te pęcherzyki nie rosną większe