Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklatkowana

Moja wiara

Polecane posty

Gość zaklatkowana

Czy ktoś mógłby pomóc mojej osobie? Mam 16 lat i rodziców wierzących ale nie praktykujących, w tym mama rzekomo mówi, że jest katolikiem ale jej się to nie podoba. Ja natomiast nie wierzę w Kościół, ale chcę przystąpić do innej religii. Niestety rodzice bardzo się złoszczą i nakazują mi wziąć bierzmowanie co jest wbrew mojej woli. a jest to po to bo o zgrozo co ludzie powiedzą. Postanowili, że mam prawo wyboru od 18 roku życia. Zakazują mi brania udziału w zebraniach innej wiary. (Nie to nie sekta, to poważne osoby). Jest to dla mnie trudne i czuje się nierozumiana, a każda rozmowa kończy się krzykiem mamy. Nie ma nic gorszego od rodziców którzy nie chcą mnie wysłuchać i nakazują mi coś, na co nie mam najmniejszej ochoty. Według Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej jestem wygrana, ale raczej nie wypada zgłaszać sprawy do sądu na własnych rodziców. Co Wy jako starsze osoby o tym myślicie?

Gość gość
to bez róznicy do jakiej religii nalezysz, kazdy religia to sekta

Gość gość
potwierdzam każda religia to sekta a ty gdzie chcesz przystąpić islam czy jehowi? tak czy siak przed bierzmowaniem jest egzamin i wystarczy na nim powiedzieć że nie chcesz bierzmowania a rodzice cię naciskają w tedy ksiądz zwyczajnie cię nie dopuści

Gość gość
Proponuje kompromis: nie przepisuj sie poki co do innej religii, poczekaj do 18 urodzin (moze ci przejdzie czego z calego serca ci zycze), ale odmow udzialu w bierzmowaniu.

Gość gość
Martyna33! Jesz wieprza ? Bo Biblia tego zakazuje....

Gość gość
Maryja powiedziała wielokrotnie , że jest matką wszystkich ludzi na ziemi , więc jeśli jakieś wyznanie lub religia nie uznaje Matki Bożej , to jest sektą .

Gość gość
Posłuchaj rodziców, dobrze na tym wyjdziesz.