Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt na dom

Polecane posty

Gość gość

Orientujecie się jak to jest z kredytem na budowę domu? Dostaje się go w transzach na różnych etapach budowy czy można od razu dostać całą kwotę? Czy to zależy od banku? Kredyt tylko na budowę domu, działka już jest

Gość gość
Dowiedz się w banku, bo regulacje się zmieniają. Nie spotkałam się, żeby wyplacili cała kwotę od razu, bo i po co (przecież trzeba byłoby płacic odsetki od razu od całości, choć część kasy byłaby niewykorzystana). Jest to skorelowane raczej z tempem prac. Poza tym o kredyt teraz bardzo trudno, i spiesz się, bo będzie jeszcze trudniej i drożej, dzięki cudownym posunięciom naszego pożal się boże, rządu.

Gość gość
Moim zdaniem powinniście pogadać z doradcą finansowym (np. Piotrem Witeckim z http://finansowypiotr.pl/), który wyjaśni wam zasady działania kredytu hipotecznego. Tak jak przedmówca napisał, to wszystko zależy od banku, a i ustalenia się często zmieniają.

W zależności od banku są to transze bądź cała kwota.

Gość gość
ja bym na Twoim miejscu skorzystał z usług doradcy kredytowego, on Ci najlepiej pomoże, mam w tym temacie lekkie doświadczenie. Mi bardzo pomógł pan Pająk z NowodworskiEstates, świetny fachowiec