Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska781

Alimenty

Polecane posty

Gość goska781

Witam ,pisze z zapytaniem ,czy ktoś z was tak miał ,że mąż za granica pracuje ,dostaje kindergeld na dzieci ? Walczę o alimenty,to ze kindergeld musi dac dzieciom to wiem ,ale chodzi o alimenty,bo jak kindegeld da to w sumie nie ponosi żadnej odpowiedzialności za dzieci i w dodatku nie zajmuje się nimi w ogóle . Te 800 zł zasiłku to niewielka kwota ,ja zarabiam 1100 zł ,wychowuje troje naszych wspólnych dzieci ,mieszkanie wynajmuje ,gdzie płacę za nie 2000 plus inne opłaty dla dzieci ,typu ,szkoła ,sieciowki . To i tak mam tanie miesszkanie ,muszę mieć trzy pokoje z tego względu iż mam chłopców18 i 17 lat i córkę 7 lat ,więc mniejsze nie wchodzi w grę . Czy ktoś był w takiej sytuacji ze dostał fajne alimenty i ten zasiłek na dzieci ?

Gość goska781
Myśli ze nie będzie musiał płacić alimentów ze sąd mu nie przyzna ,że skoro oddaje zasiłek to jest wspaniałym ojcem i już nie musi ponosić za nie odpowiedzialności,że będzie miał dla siebie te swoje 10 tys ci zarabia a Ty babo jak masz dzieci to dokładaj swoje 1000 na dzieci i zajmuj się nimi . A nikogo to nie obchodzi ze ja na swoje utrzymanie nie mam srodkow ,ponieważ przeznaczam na dzieci to co zarobie,a ojciec zadowolony lata sobie po restauracjach i klubach

Gość gość
Moment, 800 zł na 3 dzieci? toż to śmieszna kwota. W sądzie na pewno dostaniesz więcej, choć nie wiem czy OPRÓCZ tych 800 zł, bo sąd rozważa kwotę placoną przez ojca, nie wnikając skad na to ma. Co znaczy, że walczysz o alimenty - masz sprawę w sądzie? złoż wniosek o tymczasowe zabezpieczenie do czasu rozstrzygnięcia sprawy, dostaniesz "tymczasowe" alimenty, ale przynajmniej coś będzie. No i 18-latek musi wystąpić sam, może co najwyżej dać c***ełnomocnictwo do reprezentowania cię w sądzie.

Gość goska781
Ojciec płaci oprócz tych 800 zł jeszcze zasiłek który jest na dzieci ,sprawę mam 9.02 ,ale utrzymanie dziecka wyliczone na 1500 ,z samych rachunków i jedzenie ,bez przyjemności,bez rozrywek bez odzieży,on zarabia 10 tys zł na polskie a ja 1000 i ja muszę 1500 dokładać a on tylko 800

Gość goska781
Dla mnie opłaty i wyżywienie nie kosztuje ja muszę wszystkie swoje pieniądze oddać dzieciom ,nie mam z czego żyć ,ile mogę tyle zarabiam ,bo dziećmi też trzeba się zajmować

Gość goska781
No tak ,jestem suka ,dwoje się i troje żeby wychować dzieci ,sama wychowuje,ojciec nic nie pomaga ,moje życie to praca dom dzieci ,twoja żona pewnie zarabia 2, tys ,to może dokładać do dziecka ,dziecko dorosłe,ja niestety w swoim zawodzie zarobie 1300 i jeszcze będę musiała wynająć opiekunkę ,do córki ,mam padać na ryj a ojciec nic nie musi nawet płacić na dzieci

Gość goska781
Pracuje na budowie ,mam świadków ze zarabia 3. Tys euro ,ma 18 e na godz ,ja sama przeznaczam swoje na dzieci ,i nie mam co jeść bo dzieci ważniejsze ,ale tatuś szczęśliwy ,nic nie musi i żyje jak pan

Gość gość
oczywiście masz prawo starać się o alimenty, ale skąd pomysł, że on musi płacić więcej? pracuje to ma to jego zapłata za dobrą pracę a skoro dzieciom wystarcza to znaczy, żźe jest ok, nikt nie jest zobowiązany do myślenia o tym czy tobie wystarcza skoro nie masz alimentów na siebie a skoro tak jest to widocznie to twoja wina była więc nawet nie masz prawa się upominać a argument, że tobie nie starcza jest w tym wypadku mało istotny.

Gość goska781
Właśnie nie wystarcza ,pisałam iż nie posiadam środków na swoje utrzymanie ,ponieważ dokładam do dzieci swoje pieniądze ,zarabiam ,robię co mogę ,matka mi pomaga ,a on co dwa miesiące widzi dzieci i tylko się przechwala ile to ma kasy na koncie i nowymi telefonami co chwilę jakieś iPhone 6 ,

Gość goska781
A moja zapłata za moją pracę ,niech sobie w domu gotuje ,ja zarabiam i na nic mnie nie stać ,nawet na ugotowanie sobie mięsa ,tylko dzieci i dzieci ,zarabiam uczciwie ,zajmuje się dziećmi 24h ,nigdzie wyjść nie mogę ,bo na nic mnie nie stać

Gość gość
właśnie nikogo to nie musi obchodzić, że na siebie nie masz a swoja drogą czyja była wina?

Gość gość
a do pracy niełaska, do tego tyle lat małżeństwa i ona mieszka na stancji ale troje dzieci narodziła, oto jak co niektórzy się rozmnażają, a teraz jak dostaną po 500 zł, to dopiero będzie rozmnażanie się

Gość gość
zajmujesz się dziećmi 24h bo tak funkcjonuje ten chory system

Gość goska781
To ja odeszlam ,bo nigdy nie dbał o rodzinę ,nie chciało mu się przyjeżdżać ,stałe coś wymyslal ,ja nie chcę od niego na siebie nic ,niech tylko dzieciom da ,a mi na utrzymanie dziecka zostaje 200 zł ,z jego pieniędzy ,wyżywienie ,odzież ,obuwie ,szkoła ,mieszkania się nie dorobilismy ,więc muszę wynajmować ,

Gość goska781
Widzisz gościu ,po 500 nie dostanę ,bo dzieci mają pomóc socjalna z innego kraju ,owszem chcieliśmy dziecko ,jest syn ,drugi to wpadka ,niestety a córkę chciał tak bardzo ,ok ,jest córką ,ma 7 lat ,tyle że ten dorobek został mi ,bo i tak byłam sama i tak ,więc chyba laska zapewnić dzieciom jakieś godziwe warunki ,i jeśli chodzi o to to pracuje ,na siebie mam ,ale nie mam z czego dołożyć na dzieci

Gość gość
więc zacznij mniej wydawać na siebie

Gość goska781
Co dwa miesiące przywiezie dzieciom kilka czekolad ,bierze Dzieci na kilka godzin i tyle ,a zresztą ,matka ma padać na ryj a ojciec nic nie musi

Gość gość
zaczynasz głupio gadać więc miłego dnia

Gość goska781
Tzn ,ile mam wydawać ,zarabiam 1000 zł z tego 600 opłat ,i tak nic nie wydaje na siebie ,mój posiłek to kromka dziennie

Gość gość
LoL trójka dzieci w tym dwójka prawie dorosłych ( wiec sami po 20 lat nie macie zeby mozna było powiedzieć, ze sie dorabiacie dopiero) i stancja.

Gość gość
a ile razy w miesiącu może widywać dzieci? (to nawet brzmi dziwnie a funkcjonuje od lat taki kraj)

Gość gość
Mój kuzyn wykazał dochód 1800 zł a sąd mu przyznał 2000 na dwoje dzieci ,alimentów,

Gość alimenciara
Nie przesadzaj:OIle masz tych alimentow?800zl plus 2200 kindergeldu.To razem 3000.malo?Na dzieci wydaje mi sie ze wystarczy Ty musisz znalezc inna prace.I nie mow mi ze nie ma bo ja sprzatajac w prywatnych domach mam na czysto 4000-po oplaceniu zusu I tez wychowuje samotnie syna-5latka. Jakie zajmowanie sie 24h na dobe 18nastoletnimi chlopakami:OPrzesadzasz!!! Aha alimentw na syna dostaje 400zl(syn z asma)Mieszkam i pracuje w Polsce

Gość gość
bilety to nie taniocha i widać, że mu zależy

Gość gość
"Mój kuzyn wykazał dochód 1800 zł a sąd mu przyznał 2000 na dwoje dzieci ,alimentów," już nie przesadzaj:D

Gość goska781
Dzieci prawie pełnoletnie ale się uczą ,skoro chcą ,dlaczego mają być bez wykształcenia i dźwigać worki z cementem ,z nim się dogadać nie da ,on mówi że daje na dzieci ,nie na opłaty ,a dzieci może pod mostem mają mieszkać ,mieszkam na wynajętym ,bo niestety mąż dawał cały czas grosze ,cały czas mieszkał sobie w Niemczech to jak miałam kupić mieszkanie ?

Gość goska781
Skoro tak mało zarabia ze nie stać go na własne dzieci to dlaczego chciał zabrać do Niemiec kobietę i jej troje dzieci i wynająć jej domek za 1000 e,obcym by zapewnił godziwe życie a jego dzieci to psy ,którym wystarczy byle jaka buda i miska żarcia

Gość gość
Powiedzieli ze jego możliwości zarobkowe są większe i z tego względu ze żona nie pracuje dostał 2000 na dwoje dzieci

Gość alimenciara
Duzo w Tobie zlosci i zalu autorko do bylego:(Za bardzo skupiasz sie na nim

Gość gość
Najpierw dostał po 800 na dziecko ,odwołał się bo chciał zmniejszyć a sąd apelacyjny dołożył na 1000 na dziecko ,więc musi płacić