Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przejsc z mm na mleko krowie?

Polecane posty

Gość gość

Mamom, ktore nigdy nie pidawaly mm dziekuje. Karmilam 0iersia 8 miesiecy, chcialam dluzej, ale corka sama sie odstawila, nie chciala tez mojego mleka z butelki. Od tamtej pory jest na mm, ma 13 miesiecy. Kiedy najlepiej przejsc na zwykle mleko? Z jednej strony chcialabym szybko, bo wole naturalne produkty od przetworzonych, wiadomo. Z drugiej boje sie, ze corka nie dostanie wszystkich potrzebnych skladnikow

Gość gość
Spróbuj już teraz podać ale rozcieńczone wodą. Kiedyś jak miała niemowlaka w domu to byłam wielką przeciwniczką podawania mleka krowiego, uważałam że im później dziecko dostanie to mleko tym lepiej, bałam się reakcji alergicznej. Ale moja mama kiedy "dostała" moje roczne dziecko na tydzień to podawała mu bez mojej wiedzy codziennie płatki owsiane gotowane na mleku krowim i nic mu nie było. I od tego czasu mojemu dziecku gotowałam kakao na mleku krowim o wszystko było i jest ok

Gość gość
W jakich proporcjach rozcienczyc? I czy wybrac mleko 3,2%, czy 2%(takie trzeba rozcienczac?)? Moge miec tez mleko prosto od krowy, takie ma ok 5% tluszczu

Gość mussia22
Moja córka przez 12 miesięcy ssała pierś czasami dokarmiałam ją mm jak musiałam na parę godzin gdzieś jechać. Dziecko można karmić mlekiem od momentu ukończenia pierwszego roku zycia tak mi mówiła nasza Pani pediatra , najlepiej zacząć od mleka 1,5 %- 2%. Moja córka ogólnie nie pije samego mleka tylko 3 razy dziennie dostaje kasze manna na mleku bez rozcieńczania woda i tak już od roku , jest zdrowa silna i duża

Gość gość
Mnie pediatra kazał dawać tłuste mleko 3,2. I to już jak córka miała 8 miesięcy i byliśmy na badaniu kontrolnym. Tyle że mieszkam w Niemczech i tu są inne wytyczne.

Gość gość
8 miesiecy?? to strasznie szybko..

Gość gość
Po 3 roku życia. A najlepiej wcale . Skończ mm i zapomnij o mleku ono wcale nie jest takie niezbędne do życia. Krowie mleko jest dla cieląt. Ciezkostrawne i alergizujace

Gość gość
Tak, 8 miesiecy. W Niemczech mleko krowie nie jest uznawane za cos zlego, wprowadzane ma byc do diety dziecka juz od 6 miesiaca.

Gość gość
To samo w UK. Po 6m zaczelam podawac owsianke na mleku krowim. Po roczku corka pila krowie, pelnotluste mleko. Ale szybko przeszlam na kozie, jest lepiej przyswajalne. Mm naprawde nie jest niezbedne po roku, jest wysokoprzetworzone. Lepiej witaminy czerpac z warzyw, owocow niz proszku. Nie boj sie, dziecku nic sie nie stanie.

Gość gość
Wcale. Sztuczne mleko do roku, po roku zdrowa urozmaicona dieta, dziecko nie jest cielakiem żeby pić w takich ilościach mleko krowie. Wystarczy owsianka na mleku krowim, dobry jogurt czy 2 plastry sera, do tego inne produkty bogate w wapń np. warzywa.

Gość gość
Moja miała 8 miesięcy jak odstawiła pierś. Przeszła na kaszki bobovity. Mając rok pila już normalnie mleko krowie mało tego pila je prosto z lodówki. Zostało tak do teraz. Ma 2.5 roku i bardzo lubi mleko

Gość gość
Kaszki bobovity to są cukrowo-mleczne, szkoda że tak mało mam zadaje sobie trud przeczytania, co jest w składzie a wystarcza im ładny obrazek na opakowaniu i reklama ze słodkim bobaskiem.

Gość gość
To nie kwestia reklamy a gustu dziecka które inne kaszy nie ruszyło . I sie nie dziwie bo próbując nestle czulam sie jakbym gowno jadla. Poza tym sa tez kaszki bobovity bez cukru ;)

Gość gość
Kaszki bez cukru zazwyczaj zawierają cukier pod inną nazwą. Wystarczy zrobić jak kobiety od zarania dziejów, ugotować normalną kaszę i dać owoc, roboty na góra 10 minut, jak matka pracująca daje radę i to te siedzące w domu też.

Gość gość
Moja córka piła juz zanim skończyła rok jednak tak profilaktycznie raz na jakiś czas, teraz ma 3 lata pije mleko prosto od krowy jeszcze ciepłe i nigdy nic jej nie bylo

Gość gość
08:47 jaką dokładnie kasze gotujesz ?