Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który skład jest lepszy? Oceńcie

Polecane posty

Gość gość

1: ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól(0,45g/100g), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Adnotacja: termizowany. 2: ser twarogowy, śmietanka pasteryzowana, sól (0,7g/100g) Pierwszy to gładka pasta, drugi to grudkowata masa. Jest w ogóle jakakolwiek większa różnica między nimi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oczywiście, że 2 lepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Drugi lepszy, pomimo wiekszej ilosci soli sklad jest bardziej naturalny. Mleko w proszku, do tego odtluszczone to po prostu zapychacz, zadnej wartosci odzywczej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Właśnie zwróciłam uwagę na tabelki i wychodzi, ze to mleko to wcale żadne odtłuszczone 1 - na 100g - 232 kcal, 20g tłuszczu (14gnasycone), 6,2g węgle (2,7 cukry) 6,7 białko 2 - na 100g - 90kcal, 4g tłuszczu (2,8 nasycone), węgle 2,4 (2g cukry), białko 11g drugi ma o wiele mniej pustych kcal a więcej białka. Dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×