Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Objadaczka

Pomocy, nie chce już kompulsywnie pożerać!

Polecane posty

Gość Objadaczka

Tak jak w temacie. Mam problem z kompulsywnymi napadami objadania się. Kiedyś schudłam kilka kilogramów i byłam w dolnej granicy prawidłowej wagi. Jednak nie mialam okresu i postanowiłam przytyć. Okres wrócił, aczkolwiek zaczął sie problem z kontrolą nad jedzeniem :/ Mój dzień wygląda tak: Rano mogłabym nawet nic nie jeść. Ale wpycham w siebie, żeby mi się nie zachciało jeść wieczorem.. jednak postanowienia to jedno a życie to drugie. Wieczorem nie mogę się powstrzymać i chwytam wszystko co pod ręką. Czuję sie okropnie. Jem dalej nawet jak czuje, że zaraz zwymiotuję ( co nigdy się nie dzieje ). Nie mam pojęcia co robić. Już nie chodzi mi o chudnięcie tylko o zmianę tego chorego nawyku. Doradźcie coś :/

Gość gość
Może kupuj jedzenie tylko na 1 dzień? i nie wpychaj w siebie rano? Jedz jak zgłodniejesz? w konsekwencji wieczorem nie będzie już jedzenia do kompulsywnego objadania się?

Gość Objadaczka
Próbowałam nie jeść rano ale było przez to tylko gorzej. A z kupywaniem jedzenia na 1 tydzień by nie wyszło zbytnio, nie jestem sama w domu, a domownicy hulaj dusza - jedzą jak chcą, co chcą i kiedy chcą i nic im nie jest, więc bagatelizują mój problem :/