Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saharra

Pękające i szorstkie stopy

Polecane posty

Gość Saharra

POMOCY!!! Moje stopy wyglądają jak popękana ziemia podczas suszy :( Do tego są bardzo szorstkie... Peelingi,kremy średnio pomagają może ktoś zna jakieś skuteczne? Pumeksy moczenie to efekt chwilowy i takie kółko zamknięte z tymi stopami... Czego Wy używacie?Może znajdzie ktoś jakiś odpowiedni "lek" na moją bolączkę?

Gość gość
Przedewszystkim wybierz się do dobrego, renomowego zakładu kosmetycznego i zrób pedicure profesjonalnie. Wiem, to kosztuje ale wtedy i tylko wtedy (po conajmniej 3-ch zabiegach będziesz mogła skutecznie dbać o stopy metodami domowymi. Gdyby wszystkie domowe metody działały w 100% to nikt niepotrzebowałby specjalistów. Masz za dużo naskórka i żeby go usunąć musisz posiadać odpowiedni sprzęt i wiedzę w jaki sposób, gdzie i ile go złuskać, a założę się że takowego nie posiadasz bo jest za drogi. Wybulisz trochę forsy ale będzie warto. Przy okazji, nie wstydź się zapytać o tańsze kosmetyki (kup takie 2, napotrzebniejsze) a w domu, sprawdź sobie skład, nazwy, oraz ich działanie (masz interenet) i wtedy będziesz wiedziała co kupić. Wiele kosmetyków do stóp (i nie tylko) zawiera niepotrzebne wypełniacze żeby krem czy coś tam, zabrzmiało jako "cud"bez którego nie można się obejść i który MUSISZ KONICZNIE zakupić bo inaczej to....zginiesz i umrzesz :-) Nie daj się nabrać. Poczytaj trochę o pielęgnacji stóp i może kiedyś.....podziękujesz mi za tę radę? Pięty do góry i powodzenia :-)

Gość gość
ja mam takie a nawet jeszcze gorsze, jedyny sposob to mycie i krem na stopy codziennie, nie ma innego sposobu