Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemem ona

Mąż nie chce ochrzcić dziecka :(

Polecane posty

Gość gość
a druga połowa za kasę zrobi to bardzo chętnie!

Gość gość
to idem siem zanurzem

Gość gość
Teologia chrztu podkreśla, że jest to sakrament ścisłego związku z Chrystusem i Kościołem. ”Jest to sakrament wiary i wprowadzenia we wspólnotę Kościoła”2. Przez chrzest człowiek stawał się „dzieckiem Bożym i otrzymywał życie wieczne jezeli takie dziecko umrze bez chrztu to nie bedzie mia zycia wiecznego i co pujdzie do piekła

Gość gość
gościu powyżej - tylko autorka jest niewierząca, nie wierzy więc w piekło czy niebo. Chce ochrzcić dziecko tylko przez presję swoich rodziców.

Gość gość
Dwójka ateistów chce swoje dziecko ochrzcić tylko aby zadowolić rodziców? Takie absurdy tylko w naszym kraju :D

Gość anabella32
Widocznie jesteś bardzo młody i pełen "niezależności". Dorośniesz, to zrozumiesz, że relacje w rodzinie są bardzo ważne. Twoje "cwaniactwo" i "co to ja nie jestem" sprawdza się tylko w korpoświecie. Ludzie normalni dbają o takie relacje, tym bardziej, jeśli rodzice pomagają. I tu pojawia się problem. Nie problem się wypiąć na rodzinę i powiedzieć "f**k off". Problemem jest znaleźć kompromis nie po trupach. A problem jest, bo ja też nie dałam ochrzcić dziecka. Dziś nie mam rodziny, tzn. rodziców :( Skupili się na wierzącej siostrze, a mnie jest ciężko.

Gość vritta amorien
Chrzcić dziecko i powiększać zastępy katolików? Nigdy. Nie spotkałam bardziej dwulicowych, pełnych hipokryzji ludzi jak ludzie tzw religijni.

Gość gość
Przez chrzest człowiek stawał się „dzieckiem Bożym i otrzymywał życie wieczne - człowiek JEST dzieckiem Bożym i nie potrzebuje żadnych rytuałów do udowodnienia tego..jest nim bo to Bóg nas stworzył. I żaden chrzest niemowląt nie jest do niczego potrzebny.

Gość gość
Ja bym mężowi zagroziła rozwodem z jego winy, alimentami i podziałem majątku z tego płynącym. Kochana z mężczyznami trzeba krótko. Zakazuje wyznawania kultu? Przemoc psychiczna i zgłosić gdzie trzeba. Ja mam doświadczenie z takimi. Krótka piłka i jaśnie pan mąż wyjeżdża na walizkach jeśli Cię prześladuje.

Gość gość
Zakazuje wyznawania kultu? Tyle że autorka żadnego kultu nie wyznaje, o to w ogóle w tej całej dyskusji chodzi :)

Gość gość
Chodzi o to, żeby dziadek był bankomatem a babka darmową niańka na zawołanie.

Gość gość
Ja byłam takim dzieckiem ochrzczonym cholera wie po co, nigdy nie wychowywałam się w katolicyzmie. Z perspektywy takiego dziecka chrzczonego na siłę mogę skomentować to tylko jednym słowem - idiotyzm.

Gość gość
Pszeczytaj i daj mężowi do oszeczytaia książkę z orawxiwego zdarzenia TRAFINA PRZEZ PIORUNA Gloria polo

Gość gość
Bo to feminizm i równouprawnienia kobiet niszczą tradycję Polską.

Gość gość
Głeboko wierze w Boga,nie w zaden kosciol Moje dzieci nie chrzcze ,na religie nie chodza.My nawet juz tradycyjnie swiąt nie obchodzimy Ucze swoje dzieci szacunku do ludzi i ich przekonan,ale takze asertywnosci rozsadku.Ucze je miec swoje zdanie i umiejetnosci grzecznej i konkretnej argumantacji.Formalnie jestem katoliczką ale zbieram sie do aktu apostazji

Gość Heilige Geist
Dzieci nie powinny być poddawane sakramentowi chrztu, chyba że z czasem same tego będą chciały. Chrzest jest praktyką okrutną i nie humanitarną.

Gość gość
Głeboko wierze w Boga ale nie w kosciuł nikt z prawdziwych katolików nie wierzy w kosciuł tylko w boga bo kosciuł to my ludzie jezus sam powiedział bez eucharysti spowiedzi i chztu i innych sakramentów nie ma zycia wiecznego ksieza realizuja to co jezus powiedział

Gość Narodowiec
Uważam, że jesteś zdrajczynią Polski. Polak może być tylko katolikiem. A zdrada ma określone konsekwencje. Bardzo poważne.

Gość gość
to niedobrze ze nie chce ustapic w sprawie na ktorej tobie zalezy a ktora mu nie zaszkodzi.zachowuje sie tak jakby dziecko nalezalo tylko do niego a ty po urodzeniu jestes jak murzyn ktory zrobil swoje i moze odejsc.to przykre bo cie nie szanuje. z drugiej strony i ty jestes niewierzaca.mieliscie slub w kosciele?

Gość gość
gość dziś to niedobrze ze nie chce ustapic w sprawie na ktorej tobie zalezy a ktora mu nie zaszkodzi.zachowuje sie tak jakby dziecko nalezalo tylko do niego a ty po urodzeniu jestes jak murzyn ktory zrobil swoje i moze odejsc.to przykre bo cie nie szanuje. z drugiej strony i ty jestes niewierzaca.mieliscie slub w kosciele? X X Co ty tu pleciesz? Czytać nie potrafisz? Teraz widzę skąd się biorą plotkary. Jakim ona jest Murzynem? Co jej zrobił że może odejść? OBOJE są niewierzący i jak wcześniej już ktoś zauważył , tu chodzi o pieniądze.

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy chrzczą nic nieświadomego niemowlaka, biorąc pod uwagę, że chrzest powinien być aktem świadomym, a ponadto służy chyba tylko do podwyższenia statystyk, bo później wypisać się jest ciężko.

Gość Ufam Tobie
Bez Chrztu... jak zwierzęta bezrozumne... Takie dziecko będzie jak jakieś zwierzątko bez znajomości Boga. Bez łaski uświęcającej. A jak umrze na jaką chorobę? Bez Chrztu co się z nim stanie? Trudno sobie wyobrazić. Uważam, że to nieodpowiedzialne, skrajnie. Ale dobrze oddaje mentalność tzw. "tłustych kotów" czyli "młodych wykształconych z wielkich miast".

Gość gość
Ateiści są jednak obleśni. Szkoda mi dziecka, które będzie cierpiało w przyszłości z powodu głupoty rodziców.

Gość gość
Ufam Tobie dziś Słyszałeś może o wolności wyboru? Wytłumacz mi Oświecony Nadczłowieku, mi, bezrozumnego zwierzęciu, jaki sens ma chrzczenie nieświadomego tego faktu dziecka? Tobie się wydaje, że niemowlak, który ledwo mówi "mama" i "tata" nagle doznaje objawienia, zna Biblię na pamięć i świadomie wierzy w Boga?

Gość gość
gość dziś Zdradzę CI pewną tajemnicę - mianowicie ateista świadomie odrzucił Boga, tak samo dojrzały człowiek (aktualnie dziecko), może w tego Boga zacząć wierzyć, czy jakiegokolwiek innego i zdecydować o chrzcie i innych Sakramentach.

Gość gość
gość dziś A Ty z tą pogardą jesteś cudowna i miłujesz bliźnich, czy tak?

Gość gość
P******a sytuacja :D