Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakiś język?

Polecane posty

Gość gość

oprócz polskiego i tych w butach?

Gość gość
of kors? angielskie of wymawia się jak ow lub aw (coś pośredniego), of to off :D

Gość milena_jestem
Ja znam angielski bardzo dobrze i niemiecki(moj ulubiony), potrafie sie tez dogadac po francusku, ucze sie juz rok i robie postepy, w przyszlosci planuje rowniez wloski. :P :p

Gość gość
"łacina" zwykle dobrze mi idzie, szczególnie jak ktoś mnie wkur....

Gość gość
wątpię, trudno się nauczyć języka nie mieszkając od urodzenia w danym kraju, w innych językach są inne dźwięki dlatego cudzoziemcy brzmią tak dziwnie, podobno tylko do 7 roku życia człowiek jest w stanie się nauczyć prawidłowej wymowy, potem mózg automatycznie wszystkie podobne dźwięki zalicza do tych które już zna. Ktoś kto się uczy obcego języka powinien wiedzieć o czym piszę.

Gość gość
tak 4 w tym 2 plynnie

Gość gość
gość dziś tak do 7-8 roku życia kształtuje się wymowa dzwięków, potem już zawsze zostaje akcent z pierwszego języka nawet gdy obcy się ktoś w miare dobrze nauczy. co do płynności, to jak potraficie przeczytać w danym języku gazete i rozumiecie 99% tego co tam pisze to już sukces, co do mowy, nie ważny akcent tylko treść i poprawność gramatyczna

Gość gość
akcent też jest ważny, have Polacy zazwyczaj wymawiają jak "hew" co brzmi strasznie nienaturalnie a to tylko mały przykład, owszem znajomość języka można podzielić na umiejętność czytania, pisania, rozumienia ze słuchu i mówienia, jak ktoś potrzebuje języka tylko do czytania i pisania ewentualnie też słuchania to ma o wiele łatwiej, z wymową jednak już tak łatwo nie jest

Gość gość
Angielski, nie raz lepiej jak ojczysty polski, oraz niemiecki w stopniu komunikatywnym. Chciałbym podszkolić swój niemiecki jeszcze bardziej. Znacie jakieś dobre książki/programy?

Gość gość
ja angielski i niemiecki, nauczylam sie na kursie jezykowym w akademii jezykowej w gdyni, kursy jezykowe to w ogole swietna opcja, szybko sie mozna nauczyc