Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci ,,rok po roku"

Polecane posty

Gość gość

dlaczego rodziny z dziećmi o małym odstępie wiekowym spotykają sie z komentarzami, że drugie to pewnie z wpadki i.t.d wy też to zauważyłyście bo ja spotkałam sie z wieloma takimi opiniami

Gość gość
Bo malo ludzi swiadomie decyduje sie na dziecko tak szybko. Gdy organizm jeszcze nie doszedl do siebie a o snie, odpoczynku czy jedzeniu moznw pomarzyc. Ale sa kobiety silaczki co daja rade i ogarniaja 2 dzieci malych ii jeszcze na p*****ly maja cas

Gość gość
Większość ludzi sądzi po sobie, skoro ja bym się na to w życiu nie zdecydowała to przecież Kowalska na pewno wpadła. Takie jest ich myślenie. Ja faktycznie bym się nie zdecydowała, ale moje dziecko od urodzenia było wyjątkowo "trudne w obsłudze". Jestem w stanie sobie wyobrazić, że są kobiety, które lepiej radzą sobie z dzieckiem i dlatego od razu myślą o następnym. Po pierwsze hormony zaraz po porodzie szaleją i często instynkt macierzyński jest wyostrzony, a poza tym kusząca jest perspektywa małej różnicy wieku między rodzeństwem (jako dziecko zazdrościłam takim dzieciom).

Gość gość
J cześć dziewczyny. No właśnie moja córka ma 5,5 mc i jestem w 5 tc. Obie planowane. Z pierwszą córka nie mieliśmy żadnego problemy poprostu jakby dziecka nie było i dlatego postanowiliśmy długo nie czekać z drugim dzieckiem. Troszkę się boję jak dam sobie radę ;)

Gość gość
Jeśli pierwsze masz spokojne i bezproblemowe, to nie będzie tak źle. Wbrew powszechnej opinii szanse na drugie spokojne są duże:) To kwestia genów, samopoczucia ciężarnej i atmosfery w domu. Skoro przy pierwszym dziecku się udało, to przy drugim pewnie też. Czego serdecznie życzę :) Mama małego złośnika

Gość gość
Mam nadzieję, ale właśnie się obawiam, że skoro pierwsza jest taka grzeczna to drugie będzie lobuzem ;) dziękuję bardzo i pozdrawiam

Gość gość
podziwiam, dziecko ma 5,5 mc i już jesteś w 5 tc. To nawet Twój organizm nie zdążył się dobrze zregenerować po porodzie. Lekarze twierdzą że powinno się rok odczekać po pierwszym porodzie i dopiero zacząć starania a tu ledwo połóg zakończyłaś i następna ciąża? Nie boisz się że zrujnujesz sobie organizm, przecież ciąża to jednak duże obciążenie.