Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadanie wlosow po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakies sposoby na wypadanie wlosow po porodzie? Wlosy leca mi calymi garsciami, juz nie wiem co robic:( biore witaminy, staram sie dobrze odzywiac, a wlosy przy kazdym myciu wypadaja coraz bardziej:(

Gość gość
Witamina d!

Gość gość
Te, które mają wypaść muszą wyjść. taka natura, nic nie zmienisz. Mi dopiero po 8-9 miesiącach zaczęły odrastać nowe włosy. Bądź cierpliwa, będzie dobrze

Gość gość
To sprawa hormonów. Nie przejmuj się w ogóle. Po prostu wypadają Ci te włosy, które dzięki hormonom ciążowym, nie wypadły w ciąży. Jak powypadają, odzyskasz pokrywę włosową w stanie wyjściowym. Wiem, że to wygląda strasznie, jak po myciu włosów masz zatkany odpływ a podczas czesania włosy lecą jak wióry, bo też to teraz przechodzę. Po prostu zdrowo się odżywiaj, a jeśli boisz się, że brakuje Ci jakichś witam czy pierwiastków, weź sobie witaminy dla kobiet karmiących (albo jakiekolwiek jeśli nie karmisz.

Gość gość
Po ciąży często wypadaja włosy, trzeba to przeczekać, a potem wzmacniać włosy, szukaj suplementów z olejem z wiesiołka, cynkiem, to powinno pomóc.

Gość gość
Wiesiołek na włosy pomaga, też łykam oeparol od dwóch miesięcy i widzę już dużą poprawę.

Gość gość
my zadne tabletki nie pomagały na wypadanie włosow. pomogła mi troszeczke dermena. teraz 2 razy w roku wlosy mi wypadają, wypadają i przestają. potem odrastają

Gość gość
mi zaczely rowno 3 mc po porodzie i wypadaly w strasznych ilosciach, ale w ciazy mi prawie w ogole nie wypadaly, mialam na glowie lwa ;) no i co wypadaly wypadaly minely trzy tyg i po ktoryms mycuy ze zdumieniem wyciagnelam znow tylko kilka wlosow. wroci do normy:)

Gość gość
po 1 ciąży zaczęły wypada 4 miesiące po porodzie Przestały wypadac - macie rację ale byłam wtedy już Łysa z przodu Miałam ogromne zakola Rok po 1 ciąży zaszlam w drugą Włosy w ciąży nie wypadały Zaczęły odrastac, po 2 ciąży znów wypadły Teraz jestem rok po 2 porodzie i dopiero teraz wyglądam w miarę ok tzn włosy odrosly ale musiałam je mocno skrócić żeby nie wyglądać jak straszydlo

Gość gość
dobra wcierka do włosów i chwila relaksu przy masażu skóry głowy. polecam koxidil, nie ma przeciwwskazań przy stosowaniu w ciąży i podczas karmienia. skład bardzo fajny i cena przystępna :)

Gość Tamara87
Na własnej skórze wypróbowałam produkt, na wypadanie włosów, który poleciła mi koleżanka. https://musecosmetics.eu/ to firma, której produkty są wysokiej jakości, bezpieczne i skuteczne. Oprócz kosmetyków do włosów mają również produkty do pielęgnacji rzęs i brwi.