Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Eliza

alergia na soje czy mozliwa

Polecane posty

Gość gość Eliza

Zacznę ze dzieci po kilku próbach mlek modyfikowanych miał problemy z brzuszkiem gdy miał mc od pewnej pani dr dostal mleko sojowe Humana sl i tak je pul do czasu gdy musiałam dostac zaświadczenie zeby to mleko bylo refundowane.teraz ma prawie 7mcy dziecko. I od ok 3tyg zauwazylam ze ma jakąś wysypkę czerwone Male grudki na lopatkach i z przodu na klatce piersiowej. Będąc pi to zasw mowie co i jak a alergolog swierdzila ze dziecko uczula soja i inne mleko trzeba dac stad moje pytanie dziecko pijąc ok 5mcy mleko bylo ok a teraz raptownie ma alergie czy ktos spotkal sie z czymś takim?

Gość gość Eliza
Niby to alergia krzyzowa czy coś takiego zadna mama nie miała takiego przypadku?

Gość gość
u nas bylo tak samo a jak dorosla, zrobilismy testy i niestety-potwierdzilo sie. Jest uczulona na soje. A z soja jest problem, bo jest doslownie wszedzie, w batonikach, w pieczywie, nawet w otoczkach lekow. odkad odstawilsmy soje (na ile sie dalo) poprawa jest naprawde widoczna golym okiem. i ani razu nie wyladowalismy na pogotowiu. co do tego, ze kiedys nie mialo dziecko uczulenia, a teraz ma-nic nowego. to jest dosc czeste. podam na swoim przykladzie-jako dziecko bylam uczulona na mleko krowie, przeszlo. mialam kolo 15 lat nagle uczulily mnie owoce pestkowce, a wczesniej zupelnie tego nie mialam. w tej chwili jem wszystko, bez ograniczen. moja kolezanka-nigdy nic jej nie uczulalo, a teraz co chwile wysypka, dusznosci-zrobila testy-orzechy. zaczela uwazac-wysypki brak.

Gość gość Eliza
A jest moze jakaś mama ktora ma problem u maleństwa taki jak ja

Gość eRzecznikHumana
A próbowała Pani mleka z serii HA jest to mieszanka dla dzieci narażonych na na alergię właśnie np Humana HA2. Każda zmiana mleka to zawsze dla dziecka i jego brzuszka spore wyzwanie. Jeśli jest pewność, że to uczulenie na soję to nie ma wyjścia a czy alergolog poleciła jakieś konkretne mleko?

Gość gość smutna mama
Dziecko piło mleka bebiko. Nan. Pozniej nutramigen. Pozniej nutramigen pur amino i wtedy Humana sl potem pijąc to mleko 5mcy dostal atopowego zapalenia skóry i kazał zmienić na bebilon pepti dha2

Gość eRzecznikHumana
Zastanawia mnie czy te zmiany mleka nie następowały zbyt szybko. Sama mam dziecko z AZS i za nim zmieniliśmy mleko nasz pediatra bardzo długo się zastanawiał. Ale u małego zmiany odbywały się w zakresie tej samej firmy. I z Humany było przejście na Humanę HA1 i w końcu pomogło. Szczerze mówiąc w 7 miesięcy to już 6 mleko trochę dużo jak na takiego malucha. Pamiętajmy, że niemowlęta muszą się troszkę jednak przyzwyczajać do nowego jedzenia...

Gość gość smutna mama
Zmiana mleka była do ok 2 mcy dziecko piło ok 5mcy humane sl i pojawily Se zmiany azs i dlatego ten Babilon