Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smakoszu, co ty na broccoli tortelloni panna e formaggio?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj na obiad zasmakowały mi żółwiki... serowe pierożki z brokułami po italiańsku, które w takiej koleji się upichciły: 1. Oliwa z oliwek / olej rzepakowy praży się na dużym ogniu; 2. Szczypta gałki muszkatołowej i pieprzu czarnego oprósza się na tłuszcz i miesza się z nim na małym płomieniu; 3. Na przyprawową zasmażkę sypią się składniki... z rozmrożonej paczki Culinea ;) oraz pokrojki z pół brokuła i podsmażają się na dużym ogniu przez 3 minuty; 4. Smażenina ta zalewa się dolewajką w szklance z: pieprzu ziołowego, ziół włoskich, curry, 2 łyżeczek musztardy delikatesowej i łyżeczki octu winnego; 5. Potrawka pyrtoli się bez pokrywki na średnim żarze przez ok. 10 min, aby woda się odparowała , aż zgęstnieje w sosik; 6. Nie wychodzi zatem przypalona breja; 7. Om mniom...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masz Parmasan to zaraz bądę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×