Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlugi mnie zabiją

Polecane posty

Gość gość

Wiele lat temu narobiłam sobie długów. Większość dotyczyła mandatów ale nie miałam pieniędzy żeby kupować bilety. Myślałam ze mandaty się przedawniają wiec nie płaciłam. A dostałam ostatnio cale mnóstwo mandatów sprzed 12-15 lat. Czy oni mogą tak robic? Kwoty do zapłaty sa ogromne bo przez tyle lat naliczali mi odsetki. Kilka zapłaciłam ale po prostu nie starcza mi pieniędzy. Pracuje na czynsz i mandaty. Niektóre firmy juz weszły na drogę sądową. Co ja mam z tym zrobić?

Gość gość
Tylko sie nie załamuj. Też tkwie w długach po uszy ale powoli z tego wychodze. Najlepiej znajdz darmowego prawnika który ci coś doradzi. W każdym mieście można znaleźć a jak nie wiesz to spytaj o takiego w MOPSie. Może być tak że to już jest przedawnione i tylko musisz złożyć o to w sądzie stosowny wniosek. Jeżeli cię nie stać na spłatę to składasz do sądu wniosek o upadłość konsumencką. Ale najlepiej idź do tego adwokata i dokładnie popytaj.

Gość gość
wystąpią na droge sądową, na konto wejdzie ci komornik i tak płacić bedziesz. trzeba było płacić jak był na to czas! 15 lat nie płacić to masakra!

Gość gość
Podobno te firmy jakos sobie zastrzegły ze trzeba to płacić. Boje się ze dostanie komornika i stracę wszystko. Wyląduje pod mostem wtedy. Wszystkie pieniądze w oddaje na dlugi a potem żyje jak porąbana i usiłuje ja wszystkim oszczędzać a i tak nawę na te dlugi nie starcza. Nigdy nie wyjde z tych długów.

Gość gość
To są kwoty po kilka tysięcy a ja zarabiam miesięcznie troche ponad dwa. To niewykonalne przeciez.