Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klasyczny temat czy 250 zł wystarczy mi do końca miesiąca

Polecane posty

Gość gość

na 3 osoby - my plus córka 5 lat??? Pensję mam równo za tydzień, opłaty porobione, tylko na jedzenie musimy mieć do 28 stycznia

Gość gość
Zrób bigos albo gołąbki i masz obiad na 3 dni, jak można nie przeżyć w trójkę za 250 zł, masz pewnie rozpieszczone dziecko co co chwilę chce słodycze :O

Gość gość
na pewno starczy tylko z głową. Kupić coś na obiad i kanapki, oczywiście pieczywo codziennie. Na kolację zrób naleśniki czy placki ziemniaczane zawsze taniej :)

Gość gość
Masakra tyle to ja co drugi dzień na jedzenie wydaje :O

Gość gość
Taa, jasne, dziecko rozpieszczone, moja córka akurat słodyczy nie lubi, za to mięso uwielbia :) Ale mam jeszcze w zamrażalniku zapas mięsa - 8 pałek kurczaka, dwa skrzydełka, dwie piersi, z pół kilo mielonego wołowego, to jakieś obiady wymyślę :)

Gość gość
to ile wy jecie że na dwa dni 250zł starcza? albo jaką masz dużą rodzinę? :)

Gość gość
15.09 no ja zwykle też coś koło tego wydaję co 2-3 dni ale ten miesiąc mamy trochę słabszy, dopiero co kupiliśmy mieszkanie i zrobiliśmy remont, poszły prawie wszystkie oszczędności a premie dopiero w lutym więc muszę kombinować.

Gość gość
zależy od tego co w lodówce... mi by starczyło jakbym miała wędliny, sery, masło itp to moze by starczyło. Zawsze mam zapas mięsa, warzyw w zamrażarce, w szafkach zawsze zapasowy ryż, kasza, mąka itp. Najwięcej idzie nam na świeże owoce, soki tłoczone, orzechy i wędliny. Jakbym miała coś na pieczywo to w tej sumie bym się zmiescila. Czy Ty się zmiescisz? Sama najlepiej powinnaś wiedzieć ile wydajesz, przecież nie od wczoraj gospodarujesz kasa w domu i zywisz rodzinę.

Gość gość
15.07 - placki!!! To jest myśl, dziękuję!

Gość krnąbrna hybryda
gość dziś 250zł co 2 dni? jecie bażanta z truflami czy dzika pieczonego? matrix

Gość gość
starczy spokojnie, pierogi ruskie czy ze szpinakiem, placki, zapiekanki ziemniaczano warzywne, gołąbki, kluski śląskie - to nie są drogie rzeczy

Gość gość
U mnie 250 tygodniowo to normalna stała kwota,nigdy nie wydaje wiecej

Gość Mama jedynaka
Skoro tylko tyle masz to po prostu MUSI starczyć. Wez kartkę , zaplanuj zakupy, trzymasz sie listy, nie wydajesz na przyjemności. Spokojnie, to tylko tydzień a nie miesiąc. Dasz radę.

Gość gość
250 na tydzień??? Czyli na miesiąc macie 1000 zł na 3 osoby na jedzenie??? Parówki chyba wpierdzielacie te najtańsze...Tak to jest jak patologia bierze się za dzieci :O

Gość gość
Hahaha już kafe ujadaczki szczekają :D Na forum każda zarabia 10 tysięcy na rękę a w realu smalec żre :D

Gość gość
Ja wydaję 300zł na samo jedzenie na tydzień na 4 osoby (najmłodsze je jeszcze w przedszkolu) do tego paliwo i chemia, czyli wychodzi koło 400zł. Nie umiem przeżyć bez warzyw czy owoców, do tego masło, chleb żytni na wagę, za to potrafię zrobić sobie pastę z groszku i natki jeść przez 2 dni, za to mąż i dzieci są bardzo mięsni.

Gość gość
masz 31 zł dziennie wiec dacie rade sama sie kiedys za tyle żywiliśmy, kupic udka, surówke z marchewki, zieemniaki wyjdzie jakies 10 zł, do tego owoce dzecku,banan, jabłko, gruszka ok 5 zł, jogurt 2,50, chleb 2, szynke, 5 i cos za reszte, na drugi dzien dokupujesz, ser zółty, robisz nalesniki z serem, owoce, cos dla dziecka, pomidor, na 3 dzień np pierogi ruskie tanio wychodzą.

Gość gość
my wydajemy ok 280 do 300 na tydzien i własnie nie jemy złych rzeczy bo szynki za 40 zł, kg, pasztety z górnej półki z bacówki, codziennie mamy 3 rodzaje owoców, mleko, pieczywo, warzywa obiady róznie, raz gołabki, krokiety, schabowe, kremy z warzyw, jest nas 4 ale córa to nie mowle ma osobne jedzenie to ja nie licze bo na nia wychodzi 300 zł na jedzenie.

Gość gość
mi by nie starczyło.

Gość gość
mi by nie starczyło. X To byś chodziła głodna albo robiła placki ziemniaczane. Wybór należał by do ciebie. Gdybyś zgubiła ze 2 kg to też by Ci się nic nie stało :)

Gość gość
Wystarczy makaron sos jakiś możesz zrobić kluski śląskie lub kopytka 250 ZŁ raz n a 2 dni? Robert po co kupujesz idź na obiad do knajpy przeciez za 120 zł zjesz obiad chociaż w knajpie ty ty z tysiąca placisz

Gość gość
Śmiać mi się chce z tych wszystkich panius które twierdzą że 250zl na tydzień to mało i one wydają tyle w 2 dni. Tylko dlaczego w biedronce są coraz większe kolejki?

Gość gość
Ile można zjeść tej wędliny w tygodniu? Nie przesadzajcie.

Gość gość
Ją polecam zupy, są zdrowe i niedrogo wychodzi. Na drugie kasza, ryż, ziemniaki do wyboru i np. gulasz. Placki ziemniaczane wczoraj miałam i wyszły przepyszne.