Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejne afery PO

Polecane posty

Gość gość

oto kim są "obrońcy demokracji": x Łukasz K. do niedawna był ważnym działaczem Platformy Obywatelskiej, a w kampanii prezydenckiej robił sobie fotki z Bronisławem Komorowskim. W tym samym czasie negocjował łapówkę od zagranicznych kontrahentów, którzy chcieli inwestować w Piasecznie. Wpadł na gorącym uczynku. Śledztwo już się zakończyło. Zdumiewającym porozumieniem pomiędzy podejrzanym a prokuraturą.

Gość gość
lapowkarz-z-platformy-wpadl-na-goracym-do-wiezienia-jednak-nie-trafi-wykpil-sie-grzywna x właśnie dlatego głosowałem na pis i żadne szopki "obrońców demokracji" mnie nie zniechęcą bo wiem jak to państwo wygląda.

Gość Mario Candarelli
Łukasz K. skorzystał z możliwości, jakie dają nowe przepisy Kodeksu Postępowania Karnego. Prokuratorzy uznali, że grzywna w wysokości 200 tysięcy złotych będzie dla oskarżonego wystarczająco dolegliwa. Z kolei w przypadku prawnika Moshe T., śledczy zgodzili się, że wystarczającą karą będzie 20 tysięcy złotych. Takie wnioski trafiły już do sądu, który na posiedzeniu, bez postępowania dowodowego, ma podjąć ostateczną decyzję w tej sprawie. W marcu agenci CBA zatrzymali obu panów w jednym ze stołecznych hoteli. Prawnik wręczał 150 tysięcy złotych łapówki. W zamian Łukasz K., powołując się na wpływy w piaseczyńskim samorządzie, obiecał decyzję, która umożliwiałaby budowę osiedla na miejskich gruntach.