Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UK Londyn

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje osoby do (kuzwa nie wiem jak to opisać)szafy.problem jest to szafa wielka zabudowana z samej płyty w dodatku Płyta z tylu nie jest przymocowana tej szafy ruszyć sie nie da bo jest przymocowana w jakiś sposób stan surowy.jestem kobieta próbowałam okleiny ale sie nie trzyma ogólny wygląd jest obrzydliwy z racji tego ze sie nie znam poszukuje pomocy dobrej pomocy

Gość gość
Pomalowanie wchodzi w grę ale ja nie wiem co jak kłaść jakiś akryl bejca itp.poleccie mi kogoś bardzo doświadczonego bardzo prosze

Gość Mario Candarelli
czy dasz radę tu fotkę wrzucić ?

Gość gość
Spróbuje zaznaczam ze jest z jednej strony okleina ale ona sie nie trzyma

Gość gość
Nie da rady

Gość Mario Candarelli
czy możesz to sprawdzić : na zewnątrz płyt wiórowych zawsze była naklejana na gorąco taśma taka meblowa w kolorze płyty , czy ta taśma jest naklejona albo pozostały jakieś kawałki tej taśmy , opisz jakie są zawiasy , czy takie 'taśmowe' na całej długości drzwi ?

Gość gość
Jesteś osoba znajoaca sie na tym jeśli tak prosze o jakieś gg czy cos w tym rodzaju bardzo mi zależy na ogarnięciu tego syfu ponieważ mój p******y maz wziął studio w ciemno i ja nawet tego nie widziałam

Gość gość
Zwykle metalowe zawiasy żadnych śladów taśmy niby płyta jest gładka ale nie do końca przecierając ręcznikiem papierowym zostaje mi ślad żółty -sraczkowaty przepraszam za skojarzenie

Gość gość
To jest nawet nie równe bo ma szczeliny miedzy drzwiczkami ale nie mogę tego usunąć jedyna zgoda właściciela jest poprostu odmalowanie lub oklejenie na mój koszt

Gość Mario Candarelli
to posłuchaj, ta taśma na zewnątrz płyty wiórowej zawsze była mocowana na gorąco i najprostsza sprawa, potrzebujesz teraz tylko stare tradycyjne żelazko , rozgrzej żelazko do temp. ok. 80 - 100 st. Celcjusza i ta taśma zejdzie sama , nie musisz niczego zrywać na siłę , nową taśmę kupisz w każdym markecie budowlanym , jest sprzedawana na krążkach różnej długości

Gość gość
Jest to stan surowy dosłownie surowy płyta tylnią która zabezpiecza sie od ściany jest osunięcia w dół wiem jak to brzmi i wyglada jeszcze gorzej jest to studio flat ale to kuzwa jest przegięcie dodam Ze mieszkanie było brane w ciemno wiec prosze nie krytykować za bardzo

Gość Mario Candarelli
żelazkiem to 'żółte' pięknie zejdzie i trzeba bardzo drobnym papierem ściernym trochę wyrównać

Gość Mario Candarelli
tę płytę tylnią stolarze nazywają 'płyta miękka' , postukaj w tę płytę dłonią , powinna się uginać

Gość gość
Ale ty mnie chyba nie rozumiesz to jest płyta zaciagalajaca mi ubrania mowię przykład mająca zacieki nie dokładnie zbita płyta na półki w środku położę biała bluzkę mam żółta ja nie potrzebuje zrywania taśm bo tu nic nie wskazuje na to aby one były jakie kolwiek stan szafy jest kompletnie surowy jak mięso na mielone :)

Gość gość
Ta płyta jest w połowie a reszta jes ściana nic sie nie ugina stan beznadziejny tłumacze wam Panowie

Gość Mario Candarelli
gdy nakleisz nową taśmę na gorąco za pomocą żelazka to trzeba chwilę poczekać aż klej wystygnie i same brzegi obciąć nożykiem do tapet, wchodzi jak w masło , efekt końcowy będzie fantastyczny

Gość gość
To nie jest szlifowane nic dosłownie sZafa jes od podłogi po sam sufit właściciel mi tego nie usunie nawet na mój koszt a tam ubrań noe włożę a męża zabije za branie w ciemno

Gość gość
Tak tłumaczono mo w b&q ze nie potrzebuje nic naklejam okleinę i tyle i efekt gorszy niż mi sie wydawało to sie nic nie trzyma

Gość gość
Sama tego nie zrobię potrzebuje osoby obcykanej w temacie polećcie kogoś błagam desperacja sięga zenitu

Gość Mario Candarelli
rozumiem , ta płyta nie ma żadnej okleiny i to jest sam paździerz , - mam kilka pomysłów co można z tym zrobić ale to wymaga sporo pracy , wyszlifować papierem ściernym to sprawa podstawowa , można ręcznie i dostać szału przy tym albo za pomocą szlifierki taśmowej , pyłu będzie sporo , oczywiście trzeba to pudło jakoś poskładać aby się trzymało , więc będą potrzebne wkręty , gwoździe i młotek, śrubokręty , po wyszlifowaniu pomalować wałkiem farbą olejną albo nakleić na półki nawet mocną tapetę lub drewnianą okleinę

Gość gość
No dobra jaki koszt całej akcji i kto był by w stanie to zrobic polecisz mi kogos cena nie gra roli dodam ze to badziewie było pryskanie od bed bugs bo byly

Gość Mario Candarelli
nie mieszkam teraz w Londynie , sorry nie pomogę ale przecież jest wielu Polaków w Londynie , szukają zajęcia

Gość gość
No tak ale jak mam znaleść nie chce brać pijaczka który spartoli mi cała robotę a policzy sie jak fachowiec Bóg wie jaki nie lubię mieć nie przyjemności chce kogos poleconego sprawdzonego godnego dalszego polecenia kontketnego człowieka a pozatym rozmawiam ale nie dokonca dobrE po angielsku wiec to tez jest troszkę przeszkoda mimo to dziękuje Wam Ci za wszelkie rady i odpowiedzi

Gość Mario Candarelli
zapytaj przy POSK-u o stolarza , tam obok na witrynie sklepu u arabusa powinny być ogłoszenia , zapytaj o fachowca z doświadczeniem albo poszukaj takiego, który własny dom budował