Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dostałyście pierścionki zaręczynowe?

Polecane posty

Gość gość

ja dostałam klasyczny niewielki diament w koronie na obrączce z białego złota.

Gość gość
ja dostalam klasyczna niewielka cyrkonie na obraczce z normalnego zlota.:P maz byl wtedy biedny

Gość gość
ja dostałam srebrny ładny ale zarzyczyłam sobie inny, tak tak wiem jestem pusta

Gość gość
ja dostałam Amore z YES z białego i żółtego złota wtedy kosztował ok 4.000zł o matko to była najdroższa rzecz jaką wtedy miałam w rękach :) uwielbiam go!

Gość gość
Białe złoto z 5 diamentami z apartu. Nie duży, skromny :) uwielbiam go ;) mąż wie ze nie lubię żółtego złota dlatego obrączki mamy ze złota mieszanego na zewnątrz żółte a w środku białe

Gość gość
Białe+żółte złoto

Gość gość
pierwsze słysze o tak łączonym złocie w obrączkach ;) bajeranckie!

Gość gość
ja dostałam malutki złoty z diamencikiem.

Gość gość
Staviori na grubej obrączce z białego złota z czarnym diamentem. Pierścionek z pazurem uwielbiam go ;)

Gość gość
pierścionek z innym kamieniem niż diament to nie pierścionek zaręczynowy. taka prawda. Tylko diament wg mnie jest tak uroczysty i podkreśla range wydarzenia choćby maciupki ale musi być diament

Gość gość
Biale zloto z rubinem. Mowilam ze nie musi byc drogi kamien byle kolorowy. On jednak postanowil inaczej ;-)

Gość gość
Dostałam 3 pierścionki, średnio co 2 lata, długo byliśmy narzeczeństwem. Każdy był skromny z małym diamencikiem, z biało żółtego złota. Dziewczyny po co wy sprawdzacie ceny pierścionków?!

Gość baby pany
gość dziś następna bezmyślna ofiara marketingu do 1947 roku diamenty w ogóle nie były kojarzone z zaręczynami dopiero kampania "diamenty są wieczne" firmy De Beers nastawiona na potężne zyski z nowo powstałej amerykańskiej klasy średniej wmówiła ludziom te diamenty jako kamienie zaręczynowe. W Polsce nastała moda na zaręczynowe diamenty tuż po opadnięciu żelaznej kurtyny ;)

Gość gość
Baby pani Weź kobito, temat jaki dostałyscie pierścionek, a ty swoje mundrości szparagowe, ni w pipe ni w oko. Już skończyłas czytać Wikipedie? To odpowiadaj na temat.

Gość gość
Mały z żółtego złota z diamencikiem. Nie sprawdzałam ile kosztuje :P Generalnie lubię złoto, ale nie noszę pokaźnej biżuterii- cienkie łańcuszki, delikatne kolczyki, teraz już też obrączkę. Obrączki są złote, z delikatnym wzorkiem zewnątrz i grawer wewnątrz. Kosztowały prawie 6 tys-razem kupowaliśmy :)

Gość gość
ja sobie wybrałam taki jaki mi sie podobał czyli złoto z oczkiem, nie patrzyłam czy to diament czy cyrkonia, właściwie do tej pory się na tym nie znam. Pokazałam w sklepie który mi sie podobał i taki mi kupił. Nie wiedziałam ile kosztuje, czy 100 czy 10000 zł jednak później poszłam do sklepu sama i zapytałam o cenę, wiem wredna jestem, i okazało się że kosztował 254 zł lub 354 zł (10 lat temu). /wtedy też dowiedziałam się że to oczko to cyrkonia. Do tej pory uważam, że jest śliczny.

Gość gość
A ja zwykly zloty za 500 zloty z jakimis cyrkoniami. Wiecej tam cyrkoni niz zlota. Brzydki ogolnie. I tak za niego nie wyjde i pierscionka nie nosze bo haczy o wszystko badziewie

Gość gość
dostałam z białego złota z pięknymi diamencikami dookoła obrączki i dookoła oczka z dużym diamentem. Koszt 10 tysięcy- wiem, bo miałam certyfikat i go ubezpieczałam. Tylko co z tego skoro zostawił mnie dla brzydszej, 15 lat starszej z dziećmi i w dodatku głupszej? Pierścionek sprzedaje we wtorek za 8 tysięcy.

Gość gość
20.19 haha i bardzo dobrze ze mu nie oddalas pierscionka teraz przynajmniej kase po frajerze bedziesz miala :P nie rozumie kobiet ktore np.zrywaja zareczyny bo facet je zdradzil i rzucaja w pysk pierscionkiem ... dla mnie bez sensu,,,, ja dostalam piekny złoty z nie duzym diamentem za okolo 2 tys. nie sprawdzalam ceny ale po roku czy dwoch od zareczyn moj obecny mąż podpytywany przezemnie powiedzial mi :D

Gość gość
Dostałam złoty z diamentami-jet ich tyle ile miałam lat jak sie zaręczyliśmy. Koszt-2tys zł

Gość gość
chciałam oddać, ale powiedział, że nie przyjmie. Powiedziałam, że albo bierze albo sprzedam. Mógł dać tej idiotce przecież, ale stwierdził, że nikogo po mnie tak kochał nie będzie i żadna pierścionka już nie dostanie. Oczywiście nie wierzę w to i jakbym się uparła to bym mu mogła zostawić. Jednak jak sobie pomyślałam, ze podstarzały ruski paszczur miałby go nosić to lepiej sprzedać i mieć chociaż taką korzyść z tego zakłamanego 6 letniego związku

Gość gość545
Mój pierwszy facet podarował mi skromny pierścionek z trzema małymi kamyczkami. Opowiedział mi piękną historię, że tym pierścionkiem jego pradziadek oświadczył się prababci we Francji, że był robiony specjalnie na zamówienie i takie tam. Trochę było mi podejrzane, że wzór pierścionka był dość nowoczesny i w ogóle nie było na nim śladu użytkowania. W każdym razie identyczny pierścionek znalazłam na wystawie jubilera dwie ulice dalej od naszego mieszkania ;)

Gość gość
dostałam pierścionek z żółtego złota z dużym niebieskim oczkiem i drobnymi białymi dookoła niebieskiego, cyrkonie, wart jakieś 300-350zł, minęło trochę lat i dalej bardzo mi się podoba, byliśmy młodzi i bez kasy więc wydaje mi się ze jak na możliwości był drogi i bardzo ładny,uczyliśm młodzi ją studiowałam na drugim roku a mąż był w wojsku, przyjechał na przepustkę i się oświadczył, chyba cały rzołd na niego wydał :-)

Gość gość
gość dziś Baby pani Weź kobito, temat jaki dostałyscie pierścionek, a ty swoje mundrości szparagowe, ni w pipe ni w oko. Już skończyłas czytać Wikipedie? To odpowiadaj na temat. x a ty czego drzesz pysk wiochmenko? to jest forum i każdy może napisać, a ona odpisała tylko bezmyślnej oślicy podobnej do ciebie i miała rację.

Gość gość
Gość 19:01-a ile lat temu ten pierscionek kosztowal 4 tys?

Gość gość
Ja nie dostalam zadnego jak narazie...i nie zanosi sie

Gość gość
Drogie macie pierścionki...Mi podobają się subtelne, z żółtego złota jak ma apart. Wielkiego pierścienia bym nie chciała:)

Gość gość
Ostatnio usłyszałam ze tani mam pierścionek od znajomej-2lata temu kupiony za 2tysiace a ona uwaza ze skoro zarabiał duzo wiecej to powinien byc droższy.. Jest z żółtego złota a miedzy diamentami jest bIale zeby sie lepiej świecił w słońcu-tak powiedzieli mu w aparcie i mieli racje bo w słońcu mam wrażenie ze odkrywam go na nowo. Trafił w 100% w pierścionek

Gość gość
Pierścionek z Apartu - klasyczny żółte złoto z 6 diamentami ulozonymi w kształt koła / kwiatu Mój mąż gdzieś usłyszał że na pierścionek zareczynowy trzeba wydać miesięczną pensję. 6 lat temu zapłacił za niego ok 2 tys.