Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Klimora

Co zrobić żeby moje nogi byly chudsze?

Polecane posty

Gość Klimora

A więc tak, mam 14 lat i moje odchudzanie zaczęłam jakoś na początku pierwszej klasy gimnazjum( 1,5 roku temu). Postanowiłam się odchudzać ponieważ pierwszy raz w życiu zaczęłam zastanawiać się nad tym jak wygląda moje ciało. Wcześniej myślałam tylko o tym jak wygląda moja twarz i czy mam ładne ubranie. Na początku postanowiłam przestać jeść jakiekolwiek słodycze oraz chipsy i udało mi się- przez pół roku nie tknełam ich chociaż kiedyś jadłam nawet tabliczkę czekolady dziennie i mogłam zjeść paczkę chipsów sama. Ważyłam wtedy 57kg przy 166cm. W tamtym okresie pamiętam też że dziennie robiłam 100 przysiadów, brzuszków, pajacyków. To że schudłam było widać od razu( schudłam raczej równomiernie). Nie liczyłam kalorii. Po tych 3 miesiącach się zaczęło. Przez przypadek dowiedziałam się co to jest pro ana. Wchodziłam i czytałam te wszystkie rzeczy które są tam napisane. Wtedy pragnęłam po raz pierwszy wyglądać tak jak te dziewczyny ze zdjęć( z tych stron), najbardziej podobały mi się ich nogi- jedyna część ciała która u mnie najmniej schudła( uda). Od grudnia 2014 zaczęłam stosować diety: na początek 600kcal, potem 400kcal. Skończyłam na 1200kcal w maju 2015. Żeby było mi łatwiej zapisywałam wszystko w takim specjalnym zeszycie w którym miałam zasady pro ana i te inne bzdety. W styczniu 2015 przestałam mieć miesiączkę. Wraz z tymi drastycznymi dietami mój trądzik z czoła( prawie znikał) przeniósł się na policzki( takie podkskorne ślady i grudki). Zważyłam się w styczniu u babci bo w domu na szczęście nie mam wagi, bylo 50kg nadal przy 166cm. Moja mama martwiła się tym jak wyglądam. W końcu moje nogi były nawet szczupłe( tylko to wtedy mnie obchodziło) ale miałam: podkrążone oczy( bardzo kontrastowały z moją bardzo bladą cerą- ale taką miałam zawsze, po opalaniu była czerwona), byłam zmęczona, było mi zimno, po prostu nie miałam ochoty żyć. W maju 2015 doszłam do wniosku że nie mogę tak żyć bo to się źle odbije na moim zdrowiu. Zaczęłam czytać o tym jak bez efektu jojo zwiększyć kaloryczność swojej diety( chyba dobrze napisałam)- wtedy to było 1200 kcal. Od maja do września doszłam do 1600/1700 kcal. Przytyłam do 54 kg. Nie ćwiczyłam( oprócz tego przez 2tyg. pod koniec sierpnia biegałam codziennie przez 20min 2km) i rozciągałam się codziennie przez 10 min. We wrześniu 2015 postanowiłam codziennie ćwiczyć cardio( wiem że przesada). Wytrzymałam tak przez dwa miesiące. Znudziło mi się to. W listopadzie 2015 doszlam juz do 2000kcal i dołożyłam treningi abs, interwały oraz rozciąganie pół godziny. Dowiedziałam się wtedy że waga dużo nie mówi liczą się wymiary. Nadal nie miałam miesiączki. Ze słodyczy jadła tylko ciasta raz na dwa tygodnie u babci( serniki czy drożdżowe). Pamiętam że takie ustąpienie od postanowień( bez słodyczy) miałam w wakacje jak byłam z dziadkami na wyjeździe- no wiecie dużo lodów ale nie przekraczałam limitu kalorii. Od grudnia 2015 zrobiłam sobie plan ćwiczeń na 3 miesiące ( cardio, abs, pilates, karate i dużo rozciągania- nauczyłam sie szpagatu tureckiego, w niedziele nie ćwiczyłam dla odpoczynku. W grudniu 2015 zważyłam się- 56 kg przy chyba 166cm ( niektórzy mówią że urosalłam trochę). Nie byłam zmartwiona tym tylko tym że moje nogi przytyły. Na drastyczych dietach miałam 50 cm w udzie w najgrubszym miejscu, 64cm w tali, 90cm w biodrach i chyba 94cm w ramionach. Teraz w styczniu 2016 mam: udo najgrubsze miejsce 57cm, talia 70 cm, biodra 92cm i ramiona 95cm. Musze dodać że chyba mam krzywe nogi bo moje łydki się nie łączą tylko są jakby tak odchylone na boki i mam krótkie nogi- od krocza do ziemi 78cm przy 166cm( jak nie więcej). Aktualnie jem 2000kcal dziennie bez słodyczy i ziemniaków, i białego pieczywa, i chipsów. Przez całą moją przygodę z odchudzaniem piłam tylko wodę niegazowaną- w lato nawet 3 l, teraz 2l. Czasem pije tez herbatę z miodem albo i bez. Teraz mam pytania: Co moge zrobić aby miec chudsze uda( chicaz 52cm)? Jak pozbyć sie tradziku z policzków? I jak odzyskać miesiączkę? Z góry bardzo dziękuję za przeczytanie tego i odpowiedź :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować