Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra93

Dziecko

Polecane posty

Gość aleksandra93

Witam,jestem Ola mam 23 lata a moj narzeczony 26.2 lata temu kuzynka urodzila dziecko ze wzgledow mieszkaniowych i finasowych i to ze byla nieletnia(16) lat opieke nad jej dzieckiem sprawowali dziadkowie prawie 70letni.Teraz sad chce im odebrac dziecko bo po prostu sobie juz nie radza sa starzy a dziadek choruje.Dziadkowie chca abym to ja przejela opieke nad dzieckiem kuzynki ale ja tego nie chce.Nie mam instynktu macierzynskiego nie potrafie sie nim zajac.Jestem zajeta kariera,narzeczony pracuje w wojsku jezdzi na poligony i po prostu nie mielibysmy czasu sie nim zajac.Do tego chlopiec jest nadpobudliwy i niegrzeczy.Nie wyobrazam sobie opieki nad nim.Kuzynka ma ograniczone prawa(nie ma szkoly pracy lubi popic miala problemy z prawem)Lepiej by chyba bylo jakby sad zabral malego do domu dziecka ale dziadkowie sobie tego nie wyobrazja.Co byscie zrobili w mojej sytuacji?

Gość Heilige Geist
Ty nic nie musisz robić w tej sprawie. Jak już sąd odbierze im dziecko, to niech decyduje czy umieścić je w domu dziecka czy w jakiejś rodzinie zastępczej. To nie jest twój problem.

Gość gość
Nie przejmuj się. Nie twoje dziecko, nie twój problem. Dlaczego masz odpowiadać za dzieciaka nieodpowiedzialnej kuzynki? To jakiś absurd. I jeszcze pytanie - a co z rodzicami twojej kuzynki? Oni nie mogą? Przecież to ich wnuczka.

Gość gość
Nie chcesz to niebierz.Co to takie na siłę ściskanie komuś dziecka.Paranoja. Ale zaraz kuzynka ma już 18 lat więc jest pelnoletnia.