Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kapiel codziennie czy co 2 dni?

Polecane posty

Gość gość
Co 2 dzien.

Gość gość
Ja kapie coreczke prawie codziennie ale sa sytuacje ze jest marudna przez zabkowanie I chce spac juz w tej chwili to szybko przemywam jej buzke paszki i pupe wacikami z woda przegotowana i idzie spac :)

Gość gość
Ja kapalam codziennie : namydlalam dziecko na przewijaku i plukalam w wanience. Szybsze i skuteczniejszr niz przemywanie wacikami.

Gość gość
Jak można nie umyć codziennie pupci, która cały dzień jest w pampersie. Chusteczki czy nawet pielucha zamoczona w wodzie z mydłem też nie zastąpią kąpieli...

Gość gość
Pieluchy zamoczona w czystej wodzie wymyka pupę a nie podrazni skóry jak kąpiel. Zapytaj lekarza.

Gość gość
21.29 - zgadzam się. Okolice piwkuszkowe koniecznie trzeba myć (i to większą ilością wody niż wacik). Wy się nie podmywacie codziennie?

Gość gość
*okolice pieluszkowe

Gość gość
A czy mocz, który przez cały dzień ma styczność z pupą nie zostanie z niej zmyty w codziennej kąpieli nie podrażnia skóry? Wacikiem tylko rozcierasz, nie myjesz.

Gość gość
od samego początku kąpię syna codziennie, ma piękną skórę, nigdy żadnych odparzeń, podrażnień, zaczerwienionej skóry- NIC

Gość gość
Przez pierwszy miesiąc kąpałam maleństwo co tydzień , co 6 dni. Oczywiście pupa za każdym razem jak była kupa. Nawet 3 razy dziennie . W 2 miesiącu juz cześciej co 3 dni. W 3 miesiącu co 2 dni. Teraz ma 4 miesiące i jest kąpany codziennie . A pupa dalej jak tylko jest kupa to pod kran :) Jak jest dziecko starsze jest głupsze wiecej sie poci, ulewa dlatego zaczęłam kąpać codziennie. U mnie to zależało od wieku. Osesek i noworodek nie musi byc tak często moczony ale już starszy niemowlak tak :)

Gość gość
Zgadzam się, im dziecko starsze tym częściej należy JE kąpać. Niestety w Polsce jest odwrotnie... Poczytajcie sobie statystyki. Częściej kąpanie są noworodki od dorosłych osób.

Gość gość
Do tych matek co myją raz na kilka dni - Mocz z pieluchy jest ok dla skóry waszego dziecka, ale woda juz nie, bo podrażnia?! Paradoks! :-o Ps. Jak macie okres i chodzicie w podpasce to tez się nie myjcie, tylko chusteczkami pipe przetrzyjcie, wszak woda może was uczulić :-D

Gość gość
Najlepsze są mamy, które wiedzą lepiej od lekarzy.

Gość gość
Przez pierwszy miesiąc co dwa dni, teraz już codziennie, a ma 3 miesiące. Uwielbia się kąpać, jest potem spokojniejszy, je i śpi

Gość gość
pediatra mojego dziecka, patrząc na jego skórę, nie widzi żadnych przeciwwskazań do codziennej kąpieli, a każda matka rozum ma i nie we wszystkim lekarz musi być wyrocznią