Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie będę robić usg ciąży tylko badanie lekarską trąbką

Polecane posty

Gość gość

Ponieważ jestem wierząca i uważam że skoro są dowody ze usg może szkodzić dziecku i wprowadzać niepotrzebny zamęt (bo czy chore czy zdrowe to ja i tak urodze )to zdecyduje się tylko na badanie trąbką przystawiana do brzucha aby zobaczyć czy serce dziecka bije. Czy miała któraś z Was takie badanie?

Uważam, ze chore i mogące zaszkodzić dziecku jest w tym momencie jedynie Twoje myślenie. Na usg można zobaczyć pewne objawy u nienarodzonego dziecka, które w pewnych przypadkach mogą pomóc uchronić je przed chorobą po narodzinach! Oczywiście, że urodzisz zarówno chore jak i zdrowe dziecko, ale choroba może mu zmarnowac przyszłe życie, a Ty nie będziesz żyć wiecznie...

Gość gość
Skoro i tak urodzisz, to po co ci wiedza o biciu serca? Nie idz tez do ginekologa. I urodź w domu. Sama "natura". Ale...mam nadzieję, że ten temat to jedynie wyraz tego, że komuś strasznie się nudzi :P

Gość gość
usg moze szkodzic dziecku? moze mas na mysli dopochwowe choc tez tak nie uwzzam. Ale takie tradycyjne pryzklada się tylko do brzucha to jak to mzoe szkodzic?

Gość gość
A po badaniu poproszę ginekologa żeby mi zagrał na tej trąbce hejnał na cześć naszego dzidziusia zrobionego oczywiście po Bożemu...

Gość gość
przeciez mozna wykryc wade i np zoperowac w trakcie zycia płodowego lub zaraz po narodzinach co za tepa dzida:/ nie cierpie takich mocherów.....

Gość gość
nie wiem co ma wiara do usg- oświeć mnie

Gość gość
To nie mocher tylko troll. Tez nie wiem co ma wiara do badan prenatalnych.

Gość gość
ja tak mialam co 2 tyg u poloznej. ale usg tez jest konieczne

Gość gość
Po prostu autorka drwi z tych, którzy nie badają na ZD itp. Tylko, że akurat usg może wykazać CHOROBY, które można i należy leczyć zaraz po urodzeniu lub jeszcze przed.