Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie dajmy sie, walczmy na ulicy do upadłego

Polecane posty

Gość gość

my pracujący, emeryci, pobierający zasiłek czy świadczenie przedemerytalne, zasiłek dla bezrobotnych domagajmy się też dodatku w wysokości 2 tys. miesięcznie bo jak za pieprzenie się będą dawać rodzinie po 500 zŁ-4 tysiące to za pracę po 30-40 latach winniśmy żyć godnie a nie za 1 tys. - 1300 zł, łaski nam nie robią jak będą płacić nam za pracę. WYJDŹMY NA ULICĘ, NIE DAJMY SIĘ, ŻEBYŚMY MIELI ROZPĘTAĆ WOJNĘ TO NIE DAJMY SIĘ BO NAS ZAGŁODZĄ.

Gość gość
do bojuuuuuuuuuuuuu

Gość gość
Autorko, wyjdź na ulicę i pędź do pierwszego psychiatry, jakiego napotkasz.

Gość gość
psychiatra nie nakarmi

Gość gość
To temat ciaza porod macierzyństwo?

Gość gość
Ale babka ma troche racji

Gość gość
Raz dostaja pielegniarki(chociaz te nadostawaly najwiecej), raz sluzby porzadkowe, raz alkoholicy, raz gornicy, raz nauczyciele! Szczerze to najmniej dostali ci co naprawde zachrzaniali i zachrzaniaja! Serio! Czy widzieliscie lub slyszeliscie kiedys pod sejmem pracownikow produkcji z roznych fabryk , korporacji zachrzaniajacych po 8, 10, 12 godzin stojacych majacych w sumie 30 min przerwy ktorzy dostaja 1000 zl na miesiac, bo im jeszcze od najnizszej odciagna to czy tamto? Albo emerytow ktorzy pracowali po 40 lat w zakladach w pracach fizycznych itp ? Budowlancow, ktorzy pracuja na czarno bo umow nie chca dawac, i ktorym nie wyplacaja oszusci wyplat???

Gość gość
"Pobierajacy zasilek" to chyba tez tacy juz cos dostaja??? Nie...

Gość gość
Ja to nawet zasiłku opiekuńczego nie dostałam bo miałam dwoje ciężko chorych rodziców i byli małżeństwem a nie mogli nim być .

Gość gość
A dlaczego za PO tak nie nawoływałaś do manifestu, za nagrody, premie, odprawy, afery, tylko, jak PiS robi coś dla ludzi, to od razu lewaki szukają pretekstu do buntu!!! Won stąd!

Gość gość
Nie badz taka radykalna! "Won" co to za podejscie wogole. Nie boj sie, demokracja ustawie nie zagraza, 500+ i tak wejdzie nie dlugo w zycie. Nikt swoim slowem niczego nie zabierze. Nie broniac, za PO tez bylo duzo manifestacji. Jestem postronna. Mnie przeraza tylko to, ze takie np pielegniarki wily sie pod sejmem jak zombie z bialym miasteczkiem a ludzie ktorzy maja powody siedza w swoich domach i awantur nie robia. Czemu wiec ci co tak chetnie sprzeciwiaja sie pomocy na dzieci nie sprzeciwiali sie np tym bialym potworom???

Gość gość
Też uważam za niesprawiedliwe potraktowanie dzieci, które są jedynakami i szczególnie samotnych matek z jednym dzieckiem. Dzieci będą odczuwać różnicę i będzie to przykre, że za błędy systemu, a szczególnie rządów, które się pozbyły młodzieży GOTOWEJ do podjęcia pracy muszą płacić zwykli ludzie i jedynacy z uwagi na dyskryminację. Bogaci i tak dorobili się na garbach szaraków i jeszcze do swojego luksusu dostaną po 500 zł. To dla mnie przegięcie, przykre, niezrozumiałe i smutne!

Gość gość
No ale biedni jedynacy kase dostana. Dochod nie moze przekroczyc 800 zlotych. O co chodzi?

Gość gość
No jak o co chodzi, mając 750zł na osobę to dostanie 500, a ten kto będzie miał 810 już nie i kto wyjdzie na tym lepiej. W pierwszym przypadku stopa życiowa podniesie znacząco wyżej od sytuacji drugiej, która do tej pory miała tylko nieco wyżej.

Gość gość
Widac, ze nie masz pojecia o czym nawet mowisz. Jesli dochod przekracza o minimalna kwoty to biorac pod uwage sytuacje mozna sie odwolac, a niewielka kwote uznaja i otrzyma swiadczenie w drodze wyjatku.