Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Asperger

Polecane posty

Gość gość

Są tu mamy takich dzieci? Jak wcześnie zaczęłyście zauważać, że Wasze dzieci różnią się od rówieśników?

Gość gość
Witam, mam ucznia z Aspergerem

Gość gość
U mnie w rodzinie chłopczyk zaczął być diagnozowany mając 4 lata. Niestety, gdy mial 3 lata urodził mu sie brat, który od samego początku źle się rozwijał i to z młodszym mama poszła do lekarza. Okazało się, że ma autyzm. Obecnie znaczne upośledzenie. Przy okazji zorientowano się, że starszy tez ma pewne cechy i ostatecznie ma za i normę intelektualną. Obecnie to już duzi chłopcy 11 i 8 lat.

Gość gość
Dołączam do tematu. Mam synka u którego jest diagnozowane spektrum autyzmu. Jego zachowania odbiegaja od innych zachowan dzieci. Do goscia ktory ma w rodzinie chlopcow z autyzmem. W jakim wieku i na jakiej podstawie zdiagnozowali autyzm u mlodszego dziecka?

Gość gość
Czy da się coś zauważyć wcześniej? Około dwóch latek? Mam na myśli obserwacje własne rodziców, zanim jeszcze dziecko trafi do poradni? Czy np. mowa jest opóźniona? Zniekształcona?

Gość gość
Pewnie. Ja mam 3 latka ze spectrum. Widziałam jak miał pół roku, ale w Polsce wiedza o autyzmie jest niewielka i nawet w PPP zarzucali mi niewydolność wychowawczą a bron Boże! To nie autyzm.