Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _paula1212

Dystans do partnera, jak z tym walczyć ?

Polecane posty

Gość _paula1212

Witajcie ! Jestem po trzydziestce. Po nieudanym zwiazku w początkowej młodości od niedawna spotkam się z pewnym mężczyzną. Mam problem ponieważ nie potrafię okazać mu uczucia. Nie potrafię być z nim blisko. Czuję jakiś wewnętrzny strach przed odrzuceniem... Sama nie wiem dlaczego. Kiedyś powiedziałam sobie, że nie chcę być już z żadnym facetem. No i byłam sama przez wiele lat... czy było źle ? Chyba nie aż tak bardzo , ale poznałam jego . Idealny , czuły, kochający , starszy ode mnie ... Zaakceptował mnie taką jaka jestem. Choć nie mam łatwego charakteru . Wczoraj w moje 34 urodziny mi się oświadczył a ja ? Boję się miłości ... miał ktoś podobnie ?

Gość gość
powinnaś się cieszyć a nie marudzić, facet fajny, sam się oświadczył, a ta w swoim głupim łbie jakieś problemy wymyśla. Jak masz chorą psychikę to nie marnuj temu facetowi czasu, bo niejedna by się za niego wzięła i nie robiła problemów i nie wymyślała jak księżniczka jakaś

Gość _paula1212
boje się mu też wyznać, ze byłam w poprawczaku bo chodowałam marihuane w doniczkach :(

Gość _paulina1212
Powyżej podszyw. Wiem , że powinnam się cieszyć, ale jakoś nie potrafię...

Gość gość
Ja mam podobnie, ale trudno coś konkretnego doradzić. Nieważne co zrobisz, to będzie ci towarzyszył lęk i niepewność. Dlatego po prostu bierz jak najwięcej z tego co daje życie w chwili obecnej :) Facet się oświadcza, to korzystaj z oświadczyn, facet jest miły, to ty bądź miła i korzystaj ze wspólnych dobrych chęci itp. To świeży związek, więc korzystaj z tego teraz, bo potem być może nie będzie mu się chciało odejść od telewizora, ale dziś się tym nie martw. Myśl o nim jako o najlepszym przyjacielu (bo życiowy partner powinien nim być).

Gość _paula1212
Tak też robię . Przynajmniej na ile jest to możliwe. Nie mamy dla siebie zbyt wiele czasu więc jak możemy to korzystamy. Chyba po prostu boję się , że ten związek skończy się tak jak poprzedni .

Gość gość
Nawet jeśli się skończy, to i tak dobrze, że się przeżyło coś innego, nie sądzisz? Tylko trudno jest z tym się pogodzić w danej chwili, ale po prostu trzeba.

Gość _paula1212
Racja ! Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać.