Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszne swędzenie skóry

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni bardzo swędzi mnie skóra. Zapisalam się do dermatologa ale w moim mieście bardzo długo czeka się na wizytę. Swędzi mnie skóra na plecach, glowie, dekolcie i w zgięciach łokci. Nie ma żadnych zmian poza tym ze skora jest sucha. Nigdy nie miałam takich problemów ze skora. Podczas kąpieli jest na chwile lepiej ale po kąpieli swędzi jeszcze bardziej. Nie mam uczuleń na żadne pokarmy, kosmetyków używam tych samych od lat, proszek tez zawsze ten sam. Nie mam pojecia co to jest. Lekarz ogólny dal mi wapno ale nic nie pomogło. Co zrobić z tym swędzeniem do czasu wizyty (za miesiąc)? Nie mogę normalnie funkcjonować i nie mam pieniędzy na prywatnego dermatologa :(

Gość gaajowy
prawdopodobnie masz brak witamin z grupy B, potasu i wapnia. głównie potasu.

Gość gość
Uczulić sie możesz w dowolnym momencie, i nawet sprawdzone kosmetyki mogą nagle dawać skutki uboczne. Po kolei eliminuj zmień proszek i odczekaj, potem mydło itd. Wapno, albo cokolwiek odczulającego z apteki (większość jest raczej na receptę niestety)

Gość gość
Mydło mam bialy jelen wiec Malo możliwe ze to mydło uczuliło. Proszek zmienię. A jaki jest najmniej chemiczny? Zastanawiam się tez czy może wełniany koc ma cos wspólnego z tym uczuleniem.