Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypowiedzenie umowy o pracę

Polecane posty

Gość gość

Jestem zatrudniona o umowę o pracę w jednej firmie. Umowę mam podpisaną na czas nieokreślony. Chciałabym ją wypowiedzieć w lutym tego roku. Zgodnie z umową muszę to zrobić z zachowaniem dwutygodniowego okresu wypowiedzenia. Zależy mi też na tym aby przepracować luty i dostać wynagrodzenie za ten miesiąc, które mam wypłacane w przyszłym miesiącu. Nie jestem do końca pewna ale okres wypowiedzenia zawsze kończy się w sobotę. Czy jeśli złożyłabym wypowiedzenie 13 lutego (sobota) to czy mój okres wypowiedzenia będzie trwał do 27 lutego? I tutaj najważniejsza kwestia :) Czy dostanę wynagrodzenie za luty jeśli w ten sposób wypowiem umowę? Zaznaczę jeszcze że 29 mam w grafiku wpisaną zmianę. Niby to tylko 2 dni do końca miesiąca, ale czy ze złośliwości mogą mi odmówić wypłaty wynagrodzenia? Bardzo proszę o pomoc

Gość gość
Hahaha. Nawet za 1 dzien MUSZA zaplacic

Gość gość
W jakim sensie? Jeśli wypowiedziałabym umowę dzisiaj to mój okres wypowiedzenia skończyłby się 13 lutego. I też bym dostała wynagrodzenie za luty?

Gość gość
masz dałna ? dostaniesz kase za wszystkie przepracowane dni i nic wiecej. co tu rozkminiac.

Gość gość
doczytaj sobie, bo teraz się zmieniło z okresami wypowiedzenia coś. Poczytaj sobie. Znajdziesz w necie info na pewno.