Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kołtun_z_polski

do miłośników ptaków i zwierząt dzikich mam pytanie

Polecane posty

Gość kołtun_z_polski

w torebce jest zafoliowany makaron ale utracił już tak zwaną przydatność do spożycia i teraz nie wiem, czy można taki makaron ugotować i wyrzucić dla ptaków , co można dać kotom śmietnikowym aby się nie zatruły , czy spleśniały ser żółty można wyrzucić dla zwierząt , co jeszcze , marchewkę dla zająca , kapustę , podpowiadajcie !

ser - wyrwij kawałki z pleśnią, resztę daj zwierzętom, makaron może lepiej surowy niż gotowany , w naturze nikt nie gotuje

Gość gość
z tego co wiem,to ptakowm nie mozna dawac chleba , i surowych kasz, bo mozna zatruc. na pewno mozana dawac kapuste, jablka sera splesnialego na pewno nie http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/1,141635,19493886,dokarmianie-zima-ptakow.html tu poczytaj czym karmic ptaki

Gość gość
Makaron lepiej chyba jednak ugotować, bo surowy jest mega twardy i musiałabyś go mocno rozdrobnić żeby zwierzaki sobie jelit nie poprzebijały. Poza tym gotowany jest lepiej przyswajalny z tego co wiem.

Gość gość
Wszelkie kasze, makarony i ryż powinne być ugotowane, nigdy surowe. Zpleśniałe wędliny i żywność mogą zjeść tylko padlinożerne ptaki i padlinożerne zwierzęta bez ubytku na zdrowiu. Ser nie jest w menu żadnego zwierzaka, to że go zjedzą nie znaczy że jest dla nich dobre. Nie dawaj im tego czego sama byś nie zjadła.

Gość gość
ptaki najlepiej karmić ziarnem i słoniną, chleb też chętnie jedzą, koty mięsem które zbywa

Gość gość
zwierzeta sa przez nature zabezpieczone mozesz smialo dac co tam masz zjedzą i nic im niebedzie ,jedza padline robactwo roznej masci to i makaron i ser splesnialy zjedzą;-)