Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic z jabłek dostałam 90 kg proszę

Polecane posty

Gość gość

dajcie przepisy na przetwory bo szkoda mi tego wyrzucać a nie przejemy :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Możesz też jabłka w plasterki i maczać w masie z mąki, mleka i jajek i racuszki usmażyć :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziękuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja bym sok zrobila i bym pila tylko ten sok kilka dni, taka glodowka oczyszczająca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Daj trochę innym, nie przejecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obierac, pokroic na kawałki i do duzego gara. Podlac trochę wodą, dodac cukru, sypnąc cynamonu, dusić na wolnym ogniu . Często mieszac, by nie przypalic, podlewac odrobinę wodą. Mozna dodac trochę soku z cytryny, jesli jablka są slodsze. Upróżyc do momentu, by się nie rozleciały na papkę. Nakładac gorące w słoiki twisty, odstawic do góry dnem na kilkanascie minut. Gdy słoiki wystygną, wyniesc do piwnicy. Kilka lat postoją. W ten sposób masz gotowe jabłka do szarlotki, do naleśników, jako dodatek do wątróbki drobiowej, do białego sera... Jak już się rozpisałam, to dam Ci przepis na ciasto pólkruche do szarlotki. 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżki od zupy mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego lub zapachu wanilinowego cała kostka masła ( tylko prawdziwe masło!) 2 całe jaja 2 źółtka 3 płaskie łyźeczki proszku do pieczenia Miękkie masło zmiksować z cukrem i jajami. Cały czas miksując, dodawać mąkę , proszek do pieczenia, zapach. Gdy ciasto trochę za luźne, dodac trochę mąki. Schłodzić w lodówce. Blachę wysmarować masłem, oprószyć mąką. Wylepić ciastem blachę (prostokątną) razem z bokami. Do połowy, 3/4 wysokości. Ponakłuwać widelcem. Mój patent jest taki, ze zanim wyloze jabłka ze słoika, posypuję najpierw po całości trochę tartej bułki. Gdy jabłka za luźne, bułka zaabsorbuje. Resztę surowego ciasta poskubać równomiernie po wierzchu. Piekarnik 190-200C, ok 40, 45 minut. Na tzw. Zloty kolor. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ślicznie dziękuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dostalas z banku zywnosci???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewno, ze nie przejecie. Konia se kupcie, konie lubia jablka to takie 90kg w dwa dni pojdzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na zdrowie!:):) Jeśli jabłka dobre, to warto poobierac.. A szarlotka naprawdę jest pyszna i prosta w robocie. A w upały gotowałam ryź na sypko, i do tego te jabłka ze słoika, na wierzch trochę śmietany...Pycha:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z 45 kg jabłecznik a z 45 kg diete jabłkowa by schudnac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Whiskey?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie z banku żywności , w szkole u dzieci rozdawali na kazde dziecko 45 kg , ja mam dwoje wiec 90 kg , zrobię w słoiki tak jak radziłyście będzie do ciasta ryżu itp .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×